For Ane Cecilie Høgseth (20) blir onsdagen litt spesiell. Motstander er nemlig gamleklubben Aker.

Ane kom til Storhamar fra Oslo-klubben før årets sesong. Aker står med seks seire og seks tap etter 12 seriekamper. Storhamar ligger andreplass, åtte poeng foran Aker.

– Jeg tror det kan bli spennende. Jeg synes Aker gjorde det veldig bra i høst. Jeg kjenner mange av spillerne, og det er mange som har fått enda større roller, og det passer de veldig godt inn i. De har et bra spill – og ikke minst innsats. De er veldig på og har en gnist og glede i laget, sier Ane Cecilie Høgseth.

– Når de får satt forsvaret sitt, klaffer det også ofte med kontringene, og da får de satt kontringsmålene de ønsker. Jeg håper vi bruker vårt angrepsspill til å sjakke de litt, så de ikke får løpt så mye på oss, sier Høgseth.

– Gruer du deg litt?

– Nei, jeg gleder meg. Det blir morsomt å møte tidligere lagvenninner, som jeg fortsatt er gode venner med utenfor håndballbanen. Så jeg tror det bare blir veldig gøy, svarer Ane, som begynte håndballkarrieren i Ammerud, deretter gikk ferden til Kjelsås, Nit-Hak og Aker, før det altså ble Storhamar.

Høgseth & Co. kommer fra Europa League-kamp i Romania i helgen, mens Aker ikke har spilt noen kamp ennå i 2022.

– Egentlig greit det er kamp så kjapt igjen, så kan vi revansjere helgens kamp i Romania. Aker er et bra lag, som har gjort det veldig bra. Så vi må absolutt ikke undervurdere dem på noen måte, sier Storhamar-keeper Sofie Ege Grønlund.

Anniken Obaidli er i koronakarantene og spiller ikke onsdagens kamp.