(Storhamar-Aker 36-31) 17-åringen Mathea Enger tok godt vare på muligheten da hun fikk mye spilletid mot Aker.

– Det var en bra kamp av oss. Vi bommer litt mye i førsteomgangen, så blir vi litt slurvete igjen i andreomgangen. Men jeg synes det var en bra kamp sånn alt i alt. Så er det gøy å få noen minutter også, sier Mathea Enger.

FORNØYD: Mathea Enger (t.v) scoret to mot Aker. T.h: Andrea Moen.

Den tidligere Nordbygda-spilleren fikk muligheten fra start og innledet like godt med å score kampens første mål. Hun fikk en god del spilletid før pause. Og kom utpå de siste ti minuttene av andreomgang.

– Det er vel denne kampen jeg har spilt mest. Det var veldig gøy, men også uvant. Man blir veldig nervøs sånn med en gang. Men det er gøy da, det er jo derfor man driver med håndball, sier Mathea, som viste mye bra på midtbacken.
– Jeg kom litt mer inn i det og var mer uredd, legger Løten-jenta til.

TEMPO: Kampen mot Aker var fartsfylt. Her tok Kenneth Gabrielsen en timeout i en periode med litt slurv.

Ane Cecilie Høgseth skrøt av lagvenninnen etter kampen.

– Helt rått av Mathea, at hun bare kommer inn og kjører på. Hun må bare fortsette å tørre sånn som hun gjør i dag, sier Ane.

Storhamar ledet 8-3 etter ni minutter etter mye bra spill. Så spiste Aker seg innpå – og etter 15 minutter hadde forspranget krympet til to mål (9-7).

Etter 23 minutter ledet Storhamar 13-11. Med fem minutter igjen av førsteomgang utliknet Aker til 14-14. Men Storhamar rykket fra igjen og ledet 19-15 ved pause.

I andreomgang var det forholdsvis jevnt i starten. Storhamar satte inn noen bra kontringsmål ved Emilie Hovden og Kristin Venn. Ni minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 25-21. 16 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 29-22, og da var løpet kjørt for Aker.

Storhamar slurvet mot slutten av omgangen, men vant med fem mål og tok to viktige poeng.

Banens beste: Guro Nestaker.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Aker 36-31 (19-15)
Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Stine Lidén, Sofie Ege Grønlund – Jeanett Kristiansen 3, Guro Nestaker 6, Maja Jakobsen 2, Sara Rønningen 1, Kristin Venn 4, Emilie Hovden 6, Betina Riegelhuth 3, Andrea L. Gabrielsen 1, Ane Cecilie Høgseth 4, Elinore Johansson 3, Andrea Moen, Monika Bruce, Lone Sandvik 1, Mathea Enger 2
Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Aker 1×2 min
Dommere: Chris André Hansen og Tom Martinsen
Boligpartner Arena: 50 tilskuere (pga koronarestriksjoner)