(Storhamar – Lada 34-29) – Det har vært en veldig tøff tid, sier Anniken Obaidli (26), som lørdag var tilbake på banen etter et opphold fra håndballen av familiære årsaker.

Lørdag spilte 26-åringen fra start da Storhamar hadde besøk av russiske Lada i Europa League.

– Det har vært en veldig tøff tid. Men det eneste jeg vil si om det er at nå kommer det til å svinge. Og det er jo ikke rart. Men, ja det er godt å være tilbake bare, kjenne på hverdagen igjen, selv om det kommer til å bli tøft. Men så har jeg Storhamar som er ekstremt flinke til å ta vare på spillere. Og det har jeg merka fra dag én. Så jeg føler meg i veldig trygge hender, sier Anniken.

Hun synes det var både rart og spesielt å løpe inn i Boligpartner igjen. Forrige gang hun spilte kamp var borte mot rumenske Gloria Buzau 21. november i fjor.

TØFFE DUELLER: Det ble noen trøkker på Anniken Obaidli og Storhamar-spillerne lørdag ettermiddag.

– Jeg kjente at det var noen ekstra nerver før den kampen her ja. Jeg synes at bare det å være utpå var kjekt, sier Anniken.

Hun har holdt formen ved like gjennom løpe- og styrketrening hjemme i Molde. Dessuten har hun hatt noen treninger med gamleklubben.

– Nå har jeg vært heldig og fått trent en uke med Molde da, med gamlelaget, så det har vel kanskje hjulpet meg litt å holde det i gang. Men sånn sett er jeg bare glad for at jeg klarte å svitsje om og komme meg inn i kampen igjen. For det har vært litt vanskelig til tider for meg, sier hun.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sa før kampen at Annikens retur ville gi laget en boost. Og det stemte. Molde-jenta var særdeles viktig da kampen sto og bikket litt 20 minutter ut i andreomgangen da Lada hadde spist opp hele ledelsen til Storhamar.

– Du kan jo tenke deg hvor viktig hun er når hun har én trening i beina, og jeg setter henne rett inn i laget. Jeg ville at Anniken skulle få det med en gang, så vi var vel enig om at du kom til å variere litt, og det gjorde du og. Men ekstremt skarp i duellspillet på slutten av kampen der. Det er det som er helt toneangivende når vi begynner å skjønne at vi faktisk må gå i de duellene i etablert angrep, for vi har spillere til å gjøre det. Det blir gøy når Anniken får noen flere håndballøkter i beina, samt at vi får Jeanett Kristiansen litte grann skarpere utover, så blir det vanskelig å spille sånn forsvar mot oss. Da har vi mye å spille på både med skuddstyrke og gjennombruddskraft, sier Gabrielsen.

KAMPFAKTA:
Storhamar – HC Lada 34-29 (18-13)
Europa League:
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Anna Malesevic – Andrea Gabrielsen, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson, Maja Jakobsen 4, Selma Brodal, Kristin Venn 4, Mathea Enger, Sara Rønningen 1, Jeanett Kristiansen 2, Betina Riegelhuth 6, Anniken Obaidli 6, Emilie Hovden 5, Guro Nestaker 4.
Dommere: Filip Fahner og Lukasz Kubis, Polen
Utvisninger: Storhamar 5×2 min, Lada 5×2 min
Tilskuere: 200 i Boligpartner Arena (pga koronarestriksjoner)