(Storhamar – Lada 34-29) Betina Riegelhuth (34) storspilte og hamret inn seks scoringer – og nå blir det et lite tannlegebesøk.

Bakspilleren var svært sentral da Storhamar avgjorde kampen og tok årets to første poeng i Europa League.

– Hun er skarp i de situasjonene. Hun spiller med ekstrem klokskap i dag. Jeg tror Axel (Stefansson) mener jeg venta litt lenge med å sette henne inn. Det blir en gamechange i begge omganger med Betina. Hun var ordentlig flink i dag. Jeg skulle gjerne hatt henne sånn mot Magura og, men nå var a skarp og det var godt å se. Nå spillere hun på det hun er god på, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

KLINTE TIL: Betina Riegelhuth.

– Jeg har alltid sagt det har vært en trygghet å spille sammen med Betina. Og det er godt å se hun blomstrer som hun gjør nå, kommenterer Anniken Obaidli.

Betina Riegelhuth har vært med i gamet lenge. Bakspilleren spilte sin første europacupkamp for Storhamar i 2008. Lørdag strålte hun mot topp europeisk motstand – og banket inn seks scoringer på seks forsøk mot Lada, som kom til Hamar med fire spillere som var i den russiske VM-troppen i desember.

– Det er gøy med sånne kamper. Det er ikke så mange av dem, så de er en gulrot. Både kampen og omgangene svingte veldig. Vår styrke i dag var at vi avsluttet begge omgangene på vårt beste. Det er noe å ta med seg videre, mener 34-åringen.

I en av kampens mange knallharde dueller gikk det litt tøft for seg, og Betina fikk en albue i ansiktet.

Jeg fikk slått av en bit av den ene fortanna da jeg fikk en albue i munnen. Det var en del harde dueller i kampen. Det var noen stygge taklinger på Anniken og Emilie, og Jeanett fikk seg en trøkk i forsvar og hadde en kul etter kampen. Jeg er glad det ikke ble noen skader, sier Betina, som skal få sjekket tannen hos en tannlege.

– Det smalt, jeg hadde leppa i mellom, så jeg begynte å blø litt, sier Betina.

– Hvor viktig var denne seieren?

Veldig viktig. Vi ønsker å ta med oss nok poeng så vi kan gå videre. Da er det ekstremt viktig å vinne hjemmekampene, spesielt siden vi tapte bortekampen nå sist, svarer Betina, som skryter av trøkket de 200 tilskuerne på tribunen laget gjennom hele kampen.

– Helt fantastisk! Det utgjør en forskjell på dager som denne når vi møter storlag på hjemmebane. Publikum er viktig for oss, og vi vet vi alltid har Storhamar-fansen i ryggen, sier Riegelhuth.

Det var som nevnt ikke bare Riegelhuth som fikk seg noen skikkelige karameller lørdag. Anniken Obaidli fikk seg noen vonde smeller. Hun synes russerne var i overkant harde i forsvar.

– Det kjentes, det gjorde det. Noen av de trøkkene var heftige, det synes jeg. Men jeg synes samtidig det var et artig lag å spille mot, for det var veldig mye trøkk og tempo. Det var som jeg sa tidligere veldig vanskelig til tider, for de var veldig flinke til å fremprovosere feil, sier Anniken.

Storhamar ledet matchen med fem ved pause, etter å ha blitt hengende etter i starten. Lada hentet opp hele ledelsen, og det ble spennende sluttminutter i Boligpartner.

FORNØYD: Kenneth Gabrielsen og Storhamar kunne innkassere to viktige poeng lørdag.

– Det er perioder i begge omganger i stort sett alle håndballkamper der man sjelden klarer å holde flyten. Og hvis du får den tidlig, så pleier vi som regel å komme inni det igjen. Det viktigste er å beholde roen, og jeg synes at vi klarte det. Men det er mye potensial som skal ut her, og vi må klare å porsjonere det riktig sånn at vi klarer å få det ut, sier Kenneth Gabrielsen.

P.S: Maja Jakobsen ble kåret til banens beste spiller.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Lada 34-29 (18-13)
Europa League:
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Anna Malesevic – Andrea Gabrielsen, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson, Maja Jakobsen 4, Selma Brodal, Kristin Venn 4, Mathea Enger, Sara Rønningen 1, Jeanett Kristiansen 2, Betina Riegelhuth 6, Anniken Obaidli 6, Emilie Hovden 5, Guro Nestaker 4.
Dommere: Filip Fahner og Lukasz Kubis, Polen
Utvisninger: Storhamar 5×2 min, Lada 5×2 min
Tilskuere: 200 i Boligpartner Arena (pga koronarestriksjoner)