Susanne Liberg Amundsen (19) håper hun snart er tilbake på banen etter kneskaden hun pådro seg for to måneder siden.

Kantspilleren fikk en rift i indre leddbånd i høyrekneet i bortekampen mot Flint 17. november. Amundsen har trent alternativt med en skinne på høyrebeinet. De siste ukene har hun trent noen løpeøkter uten skinne, og nå håper 19-åringen hun snart spiller kamp igjen.

– Det går veldig bra. Jeg hadde håpet å få noen minutter mot Larvik denne uken, men så ble jo kampen utsatt, sier Susanne.

TO MÅNEDER PÅ SIDELINJEN: Susanne Liberg Amundsen håper hun snart kan juble slik igjen på banen.

Hun har trent mye variert mens hun har vært skadet. Fokuset har vært å stabilisere kneet mest mulig.

– Det har vært mye fokus på styrketrening, balanse og stabilitet. Det tar ganske lang tid før en slik skade gror. Så før jeg kunne begynne å spille igjen, var det viktig at jeg kjente kneet var stabilt. Det har vært mye trening på musklene rundt kneet. Jeg har løpt også løpt en del. I starten hadde jeg på en skinne hele tiden. Nå har jeg fått lov å løpe uten den, og jeg har følt meg friere på en måte, men jeg må bruke den på håndballtreninger i hvert fall ut januar. Bortsett fra i starten har det ikke vært noe smertefullt, men jeg kjente jo ting var litt annerledes inni kneet enn før, sier Susanne Liberg Amundsen.

Hun har trent alternativt mens de andre har trent håndball. Og har forsøkt å være i Boligpartner på de fleste fellestreningene.

– Jeg har prøvd å være der på flest mulig treninger. Jeg har sett hva de andre har drevet med, samtidig som jeg har trent ved siden av, sier Susanne som sier det har vært litt kjipt å være på sidelinjen.

– Ja, selvfølgelig. Jeg har jo helst lyst til å spille håndball. Det har vært gøy å se kampene etter jul. Spesielt mot Lada viste vi hva vi kan, mener kantspilleren.