Byåsen var en vrien nøtt, men Storhamar viste ingen nåde: – Jeg er stolt – Storhamar

Byåsen var en vrien nøtt, men Storhamar viste ingen nåde: – Jeg er stolt

(Byåsen – Storhamar 19-25) – Dette var kjempemoro. Vi frykta Byåsen, men jeg er stolt av det vi leverte, sier Storhamar-spiller Maja Jakobsen.

Byåsen-laget har fått tilbake sentrale spillere fra skade, og da er trønderne en vanskelig motstander.

Storhamar dro til fra start og var kjapt oppe i ledelse 6-2. Så våknet hjemmelaget og spiste seg innpå. Etter halvspilt førsteomgang var det helt likt før Storhamar rykket fra igjen og ledet 13-9 ved pause. Sofie Ege Grønlund var tilbake i buret etter å ha fått et skudd i ansiktet i lørdagens kamp mot Magura Cisnadie – og hun leverte en meget solid kamp.

SEIER: Storhamar tok to viktige poeng borte mot Byåsen.

I andreomgang åpnet Storhamar meget friskt. 13 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 19-11. Men akkurat som i førsteomgang klarte Byåsen å spise seg innpå. Ti minutter før slutt ledet Storhamar 20-17. De stakk ytterligere i fra og dro til slutt i land en sterk seksmålsseier.

– Før kampen hadde vi fokus på at vi måtte nullstille oss etter kampen mot Magura og bygge videre på det bra vi gjorde. Vi visste denne kampen mot Byåsen kunne bli tøff, men nå viste vi profesjonalitet. Det ble riktignok litt stress i andreomgang. Spillet vårt var ikke alltid like pent å se på, men vi var lojale og gjennomførte det vi ble enig om, sier Jakobsen videre.

Sofie Ege Grønlund er enig med Jakobsen. Ege Grønlund hadde for øvrig en redningsprosent på pene 45 mot trønderne.

– Det var veldig gøy. Jeg synes vi var gode bakover, og da ble det lett for meg, sier sisteskansen beskjedent.

Nå er fokus på søndagens meget viktige bortekamp mot Lada. Storhamar skal trene torsdag ettermiddag. Fredag morgen reiser de til Russland for å spille kamp klokken 14.00 norsk tid. Kampen vises direkte på Viasat4.

– Nå må vi bare fortsette å spille som i de to siste kampene. Jeg gleder meg bare, sier Sofie.

BANENS BESTE: Sofie Ege Grønlund.

Byåsen – Storhamar 19-25 (9-13)
Storhamars lag: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Ane Cecilie Høgseth 3, Elinore Johansson, Maja Jakobsen, Kristin Venn 3, Sara Rønningen 1, Monika Bruce, Mathea Enger, Betina Riegelhuth 7, Anniken Obaidli 7, Emilie Hovden 4
Toppscorer Byåsen: Kjerstin Boge Solås 4
Utvisninger: Byåsen 2×2 min, Storhamar 1×2 min
Tilskuere: 175 i Kolstad Arena