Storseier i første hjemmekamp i Champions League – Storhamar

Storseier i første hjemmekamp i Champions League

Storhamar HE – Lokomotiva Zagreb 37-13 (22-7)

Lite visste publikum som kom til Boligpartner Arena lørdag ettermiddag at jentene i gult og blått skulle feie all motstand av banen og løpe inn en 24-målsseier.
Med en Sofie Ege Grønlund i storslag og en Tina Abdulla som løper inn kontring etter kontring, så blir Storhamar vanskelig å stoppe.

Tydelig skuffet, Nenad Sostaric. Foto: Stian Bye Høgsveen

«Its difficult when the players just play from side to side and do not attack on goal.»
-Nenad Sostaric

Det var en tydelig skuffet Zagreb-trener som inntok pressekonferansen etter kamp. Han forteller at han er skuffet over hvordan de fremstår og at de ikke er nærmere enn de er akkurat nå.

Det er en periode der i første omgang hvor vi er bak 4-3, bommer en straffe og et par skuddbom til, så er vi plutselig bak 6-3. Det er en stor forskjell.
– Storhamar er et godt forsvarslag
, sier Sostaric.

Kenneth Gabrielsen hadde mye å applaudere gjennom hele kampen. Foto: Stian Bye Høgsveen

Kenneth Gabrielsen smiler fra øre til øre når han entrer pressekonferansen og synes en 37-13-seier klinger godt i ørene:
Vi kommer ekstremt godt i gang, som var en av de viktigste fokusområdene i kampen, sier Gabrielsen og fortsetter: Vi lager 23 brudd(frikast) og 7 tekniske feil – da får du rytme i det du ønsker.

Det er disiplin til fingerspissene på alt vi gjør. I angrepsspillet får vi satt opp det vi skal og splitta de skikkelig, sånn at vi fikk god avstand på de – og veldig opptatt at vi skulle få til det kollektivet, sier en fornøyd trener etter kampen.

Kampens dronning: Sofie Ege Grønlund Foto: Stian Bye Høgsveen

Sofie Ege Grønlund står en ekstrem kamp, og blir belønnet med pris for Storhamars beste spiller. Velfortjent, i følge Kenneth Gabrielsen.
Sofie har fått beskjed på trening om at hun må roe seg ned litt for å ikke ta selvtilliten fra utespillerne, og det nivået er hun oppe på i dag og det er et ekstremt høyt nivå, avslutter Gabrielsen

Tina Abdulla gjorde en stor kamp mot Lokomotiva Zagreb. Foto: Stian Bye Høgsveen

Tina Abdulla var like bak Ege Grønlund på spillerbørsen og noterte seg for 9 mål.
Det var veldig gøy å spille i dag, jeg syns vi følger kampplanen til punkt og prikke, vi gjør det som skal til for å vinne kampen og litt til, smiler Abdulla.
Det er veldig deilig å få en kamp som det meste klaffer og man kan slippe seg litt løs. Det er bare bonus for oss å spille Champions League. Vi må ta det som trening, hver eneste kamp i denne ligaen.
Gikk det overraskende lett i dag?
Nei, altså, lett er det jo ikke, men når ting sitter, så blir det litt enklere enn vanlig. At Sofie redder så mye som hun gjør, gir jo også oss kantspillere muligheten til å løpe inn noen baller, avslutter den løpssterke høyrekanten.