Svendsberget vender hjem! – Storhamar

Svendsberget vender hjem!

Ungjenta fra Furnes, returnerer til Storhamar og går inn i team med Susanne Amundsen på venstrekanten under Kristin Venns skadefravær.

Klar for Storhamar: Marthine Svendsberget

Svendsberget forlot Storhamar i 2017 til fordel for Nit-Hak. Etter èn sesong i Nit-Hak, signerte hun for Aker. Fire år og 167 nettkjenninger senere, dro hun i til Sport-Union Neckarsulm i Tyskland – det ble ikke helt som forventet. Nå venter Storhamar og Champions League:
Det ble ikke helt som jeg så for meg i Tyskland. Alt det sportslige og håndballen gikk ganske bra, men det var det utenfor banen som var utfordringen.
Som eneste skandinaver på laget, blir det litt vanskelig – hvert fall for meg som valgte spansk på skolen, og ikke tysk, sier 21-åringen.
Hjemlengselen tok overhånd og hun var ikke i tvil da Storhamar kom på banen.
At Storhamar tok kontakt nå, passet perfekt. Det å få komme hjem til barndomsklubben og samtidig få oppleve Champions League blir veldig kult, sier venstrekanten, som debuterte for Storhamar som 16-åring.
Storhamar er en klubb med høye ambisjoner, og det blir spennende å få være med på prosjektet, smiler hun.

UNGE LOVENDE: Mia Svele, Anna Mortvedt og Marthine Svendsberget. Foto: H-A.

Fortsatt ung og lovende
Vi får inn en ung og frisk venstrekant, som var særdeles god for Aker i fjorårssesongen, som igjen resulterte i rekruttlandslagssamling i April, sier Kenneth om nysigneringen.
Marthine er en spiller som kommer inn med god fart og er stødig bakover, samtidig som hun er veldig god til å trekke til seg oppmerksomhet framover på banen.
Det er gøy at ei lokal jente kommer tilbake til barndomsklubben etter å ha hatt den utviklingen hun har hatt, og kan bidra rett inn i laget, sier Gabrielsen avslutningsvis.

21-åringen har også vært med på yngre landslag og kan skilte med ett EM-sølv og en EM-bronse fra tiden med flagget på brystet.

Gamle lagvenninner gjenforenes. Ane Høgseth og Marthine Svendsberget. Foto: Trond Sørøy

Ane Høgseth og Marthine Svendsberget spilte sammen i Aker Topphåndball, hvor de sammen tok NM-gull i U20.
Jeg er veldig glad for at Ane er i Storhamar. Jeg kjenner jo til blant annet Maja (Jakobsen), som også spilte her sist jeg var her, så vet man jo stort sett hvem de andre spillerne er også. Det er en ekstra trygghet med noen kjente fjes i en ny klubb.
Ane og jeg spilte sammen i Aker i tre år, før Ane gikk hit, vi gikk på samme videregående og ble gode venner, sier Marthine Svendsberget.

Ane Høgseth er glad for at nettopp Svendsberget signerte for Storhamar og forteller samme historie som Marthine – at de gikk på samme videregående skole og ble gode venninner.
Marthine er en supergod venninne og en veldig dyktig kantspiller. Jeg tror hun kan bidra med mye råskap og løpsstyrke i gruppa. Hun er veldig god i kontringsspillet og i forsvar, sier Høgseth om nykommeren på venstrekanten.

Kontrakten strekker seg ut sesongen, men er ingen stor tankevekker for 21-åringen.
Jeg har signert for 22/23-sesongen, så får vi se etter det, det viktigste for meg nå, var å komme hjem.
– At det er landslagspause nå neste uke, passer meg fint. Da får jeg landa litt etter en hektisk periode og satt meg litt inn i systemet her på Hama
r, avslutter Svendsberget.

Vi vil takke Aker Topphåndball for å være en seriøs og løsningsorientert klubb i denne saken!