Maja: – Ikke så ofte jeg skryter av meg sjøl, men i dag var jeg god – Storhamar

Maja: – Ikke så ofte jeg skryter av meg sjøl, men i dag var jeg god

(Vipers – Storhamar 35-30) Maja Jakobsen (32) herjet mot verdens beste håndballag og scoret åtte mål. – Hun driver på et høyt nivå om dagen og er kapabel til å få sin beste sesong noensinne, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

KNALLKAMP: Maja Jakobsen.

Maja Jakobsen satte inn åtte spillemål på åtte forsøk og hadde én straffebom. Høyrebacken leverte rett og slett en kanonkamp mot Vipers som før kveldens oppgjør sto med tre strake seire i Champions League – og tre strake seire i Rema 1000-ligaen. Onsdagens femmålsseier mot Storhamar er den minste seiersmarginen til sørlendingene så langt i høst.

– Det er ikke så ofte jeg skryter av meg sjøl, men i dag var jeg god, sier Maja Jakobsen.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi ikke tapte kampen på de første ti minuttene. Det har jeg vært med på veldig mange ganger her. Vi løftet oss både defensivt og offensivt. Vi hadde ekstra fokus på det. Det er litt vanskelig å forklare hvorfor vi klarte det i dag og ikke mot Esbjerg. Men vi er i en læringsprosess. Angrepsmessig synes jeg vi hadde flyt og mer fart på ballen. Vi spilte lengre angrep og holdt ballen i gang. Vi slapp inn mange mål før pause, men jeg synes likevel dette er ett hakk opp. Det er veldig gode spillere vi møtte, sier Jakobsen.

VEL BLÅST: Maja Jakobsen, Tina Abdulla og de andre Storhamar-spillerne spiste middag på hotellet etter kampen. De var tidlig i seng, for de reiser hjem til Hamar grytidlig torsdag.

Storhamar lå under 17-21 ved pause og tapte andreomgangen 13-14.

– Dette er den beste kampen vi har spilt i høst. Det var godt å få denne nå. Det gir oss selvtillit før lørdagens hjemmekamp i Champions League, sier Jakobsen.

Kenneth Gabrielsen lot seg imponere av Storhamars toppscorer mot Vipers.

– Maja må vi verne godt om. Hun driver på et høyt nivå om dagen og er kapabel til å få sin beste sesong noen sinne. Anniken står bedre nå mot de beste lagene enn hun har gjort tidligere. Og Mia kom litt inn i det. Men det er selvfølgelig mangel på relasjon etter bare tre treninger med laget. Jeg synes det ser veldig positivt ut hos mange spillere nå. Vi jobber med å stabilisere oss på et godt nivå. Vi må være råe i alle spillets faser. Hvis ikke, blir vi straffa, sier Gabrielsen.

SVENSKETREFF: Elinore Johansson og Olivia Löfqvist i prat med Vipers-keeper Sofie Emma Rebecca Börjesson etter kampen.

Gabrielsen var fornøyd med mye av det laget viste mot Vipers. I likhet med Jakobsen trekker han frem at kampen ikke ble avgjort tidlig i førsteomgang.

– Vi klappet ikke sammen på noen som helst måte. Vi hadde en liten periode førsteomgang der vi surra litt. Det blir vi straffet for mot et så godt lag. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen. Mot Metz og Esbjerg hadde vi tapt kampen etter et kvarter. Vi tar med gode referanser videre og gjenskaper og gjenskaper – på den måten nærmer vi oss de beste. Jeg er veldig fornøyd med totalen mot Vipers. De gikk ut i et veldig aggressivt 5:1-forsvar. Men jeg synes vi klarte å holde ballen i gang, og vi var ikke tidlig på avtrekkeren, oppsummerer Gabrielsen.

Kampfakta
Vipers – Storhamar 35-30 (21-17)
Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen, Marthine Svendsberget, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson 3, Maja Jakobsen 8, Tina Abdulla 4, Olivia Löfqvist 3, Moa Fredriksson, Line Ellertsen, Anniken Obaidli 5, Mia Zschocke 3, Guro Nestaker 2.
Toppscorer Vipers: Anna Vyakhireva 8
Utvisninger: Vipers 5×2 min, Storhamar 2×2 min
Tilskuere: 1441 i Aquarama