– Alltid en tøff bortekamp – vi er fornøyd med to poeng – Storhamar

– Alltid en tøff bortekamp – vi er fornøyd med to poeng

(Fredrikstad – Storhamar 22-27) Storhamar fylte opp bagasjen med to poeng i Fredrikstad. Nå er øynene rettet mot lørdagens bortekamp i Champions League, mot montenegrinske Buducnost.

Åpningen av matchen var preget av få scoringer. Storhamar ledet 4-3 etter 11 minutter. Storhamar spilte bra i forsvar, men fremover løsnet det ikke helt.

Storhamar gikk til pause med ledelse 13-9. Andreomgang var jevnspilt i starten, men Storhamar rykket fra. Etter 42 minutter ledet de 19-13. Kampen endte med seier 27-22 og to viktige poeng.

SYVMÅLSSCORER: Olivia Löfqvist (t.h) scoret syv mål på syv forsøk. Her sammen med Maja Jacobsen.

– Det var en kamp som bølget litt i kvalitet. Vi valgte å bytte mye, og det skapte litt urytme. Vi byttet da vi hadde god flyt, og det er forklaringen på at vi ikke klarte å riste dem av. Det var litt hakkete, men jeg føler vi hadde kontroll hele kampen. Vi sitter igjen med to poeng og er klare til å reise til Montenegro, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Føler du dere er dere bør være før lørdagens kamp mot Buducnost?

– Det føler man aldri. Vi må være litt tryggere i spillet vårt enn i dag, for det var som sagt litt rotete. Det er ikke vanskelige ting vi må forbedre, men det må bli bedre. Jeg synes det var mye bra mot Fredrikstad, men det var periodevis. Det var perioder med bra, perioder vi var midt på treet, og perioder vi var langt under båten. Det kan vi ikke være i en tøff bortekamp i Montenegro, sier Kenneth Gabrielsen.

Maja Jakobsen sitter igjen med samme opplevelse av matchen som treneren.

– Vi er veldig fornøyd med to poeng. Jeg følte vi hadde kontroll. Meg vet mange sitter med følelsen av at vi manglet litt rytme på ting. Det er mye i kan gjøre bedre. Fredrikstad er alltid en tøff bortekamp, så det ble litt sånn slitekamp. Men som sagt; jeg synes vi hadde kontroll. Spesielt i forsvar, sier Jakobsen.

Storhamar overnatter på Gardermoen i natt og reiser til Montenegro torsdag formiddag.

– Vi skal mellomlande i Istanbul, før vi reiser videre til Podgorica, så det blir en lang reise, sier Maja, som har spilt bortekamp mot Buducnost to ganger tidligere.

– Jeg har spilt europacup med Storhamar for mange år siden, og jeg har vært der med Odense. Det ble tap i begge kampene, mye med Storhamar og et par tre mål med Odense. Jeg føler vi er litt underdogs. På en topp dag har vi absolutt muligheter. De er et godt lag, men på vårt aller beste tror jeg vi kan matche dem. Hvis det er like mye liv på tribunen som sist jeg spilte, blir det veldig moro. Vi har god erfaring fra det fra vi spilte i Romania, sier Jakobsen.

Fredrikstad – Storhamar 22-27 (10-13)
Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Olivia Löfqvist 7, Maja Jakobsen 5, Line Ellertsen 4, Anniken Obaidli 3, Mia Zschocke 3, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson 1, Susanne Liberg Amundsen 1, Marthine Svendsberget 1, Moa Fredriksson, Anna Klausen Jacobsen, Guro Nestaker, Tina Abdulla
Toppscorere Fredrikstad: Frida Brandbu Andersen og Hedda Aasen, begge 4
Dommere: Jovana Dasic , Charlotte Husomanovic
Utvisninger: Fredrikstad 2×2 min., Storhamar 2×2 min.
Tilskuere: 700 i Kongstenhallen