Metz’ danske landslagsstjerne om Storhamar: – Imponerende hvordan de har utviklet seg – Storhamar

Metz’ danske landslagsstjerne om Storhamar: – Imponerende hvordan de har utviklet seg

(Storhamar – Metz 24-26) Storhamar sjokkerte gruppevinner Metz i førsteomgang og ledet med fem ved pause. Det franske topplaget vant med to etter nervepirrende sluttminutter.

Storhamar spilte rett og slett en fantastisk førsteomgang og ledet 6-0. Først etter syv minutter scoret Metz sitt første mål.

Storhamar kjørte på med et vanvittig trykk og ledet 16-11 ved pause. Det franske laget kom seg etter sjokket i andreomgang. Men det ble meget spennende i sluttminuttene. Metz ledet 26-25 med under ett minutt igjen av kampen og satte inn kampens siste scoring på straffe i sluttsekundet.

«GAMLE KJENTE»: Kristina Jørgensen og Eli Marie Raasok spilte mot hverandre mange ganger da begge spilte i den danske ligaen.

Metz’ danske stjernespiller Kristina Jørgensen spilte i Viborg i fjor og møtte Storhamar i Europa League. Etter søndagens kamp sa Jørgensen hun er svært imponert over stegene Storhamar har tatt siden forrige sesong.

– Jeg synes virkelig det er imponerende hvordan de har utviklet seg. Det er deres første sesong i Champions League, og de er bare blitt bedre for hver kamp. På denne fantastiske hjemmebanen så legger de trykk på alle motstandere, det så vi også her i dag. De har et riktig godt kollektiv, og jeg er meget imponert over hvor bra de er fysisk. Jeg er meget glad på deres vegne at de har gjort det så bra, sier Jørgensen.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Kenneth Gabrielsen og Eli Marie Raasok.

Maja Jakobsen og Storhamar leverte litt av en kamp. Likevel var det skuffelse i Storhamar-leiren etter å ha tapt mot gruppevinneren.

– Det er bra, men likevel er jeg skuffa, for jeg føler det var fullt mulig å vinne. Førsteomgangen var strålende. Selvfølgelig hevet de seg ett hakk i andreomgang. Det ble vanskeligere. Det er jo ett av verdens beste lag, men vi bommet for mye på slutten. Jeg føler egentlig litt at vi ikke tør å vinne. Vi spiller ikke en kjempeomgang i andre og taper kampen med to, men jeg føler at denne kunne vi tatt. Vi spilte oss til sjanser, men vi brente for mye på slutten, sier Maja Jakobsen.

– Det sier mye om potensialet i laget da?

– Ja, absolutt, det gjør det jo. Men jeg tror alle føler på litt skuffelse nå.

– Hva snakka dere om i pausa?

– Det var egentlig bare å fortsette, for førsteomgang var strålende. Å fortsette med det kompakte forsvaret og bra angrepsspill. Det var det.

– Er det den beste førsteomgangen du har spilt med Storhamar?

– Det et litt vanskelig spørsmål, men det tror jeg jo kanskje. Men vi har hatt en del bra førsteomganger. Mot Györ og var det jo strålende. Men det kan være den beste. Men fem mål foran Metz ved pause er i hvert fall noe av det bedre, sier Maja.