Onsdag kommer Vipers til Hamar: – Toppnivået er skyhøyt – Storhamar

Onsdag kommer Vipers til Hamar: – Toppnivået er skyhøyt

Vipers er Storhamars neste motstander. Serielederen som er regjerende Champions League-mester kommer til Boligpartner Arena onsdag.

Vipers troner suverent på topp i Rema 1000-ligaen og er klare for kvartfinale i Champions League. Onsdag kommer Katrine Lunde, Jamina Roberts, Anna Vyakhireva, Ana Debelic og resten av sørlendingenes stjernegalleri til Boligpartner. Storhamar er ni poeng bak serielederen som har 17 strake seire i serien. Avstanden fra Storhamar og ned til Sola på tredjeplass er fire poeng. Andreplassen er viktig med tanke på spill i Champions League neste sesong.

STJERNEKEEPER: Katrine Lunde.

Her kan du kjøpe billett til kampen

– Kampen kommer rett etter internasjonal uke. Det betyr at vi får trent sammen tirsdag, dagen før kamp. Det samme gjelder Vipers selvfølgelig. Vi har fem spillere borte på samlinger, Vipers har sikkert dobbelt så mange mulig flere en det også. I utgangspunktet har det ikke så mye å si for tabellsituasjonen. Hadde vi vært tett på å kjempe om et seriegull, så hadde vel ikke det vært helt forenlig med gode forberedelser for noen av lagene, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Hvordan vurderer du årets Vipers-utgave?

– Ekstrem. De var litt på lavgir i Final8, men vant på en hyggelig måte. Toppnivået er selvfølgelig skyhøyt,og de kan nok fort stå igjen med alle pokalene denne sesongene inkludert Champions League, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hva føler du har funket – og ikke funket – for dere i de siste kampene?

– Det er mye som har funket i alle de siste kampene. Dessverre har det også vært det motsatte. Store svingninger og en del stress og tull i avgjørende perioder i kampene. Dermed har vi tapt tre kamper på rad. Så vi har en jobb å gjøre alle sammen for å komme opp på et mer stabilt godt nivå. Da blir resultatene raskt bedre.

MØTER SERIELEDEREN: Storhamar er på andreplass i serien med fem runder igjen å spille.

Her kan du kjøpe billett til kampen

– Fem kamper igjen, dere er på sølvplass, fire poeng foran Sola. Hvordan vurderer du «sølvkampen»?

– Det dreier seg om å ta én kamp av gangen, forholde oss til det, så får vi se på tabellen til slutt. Det er ikke annet å gjøre enn å prestere så godt vi kan alle sammen. 

– Noe nytt rundt noen spillere?

– Nei, ikke mer nå. Ane er ute resten av sesongen. Maja er heller ikke tilgjengelig. Nå har jo spilt to kamper uten Ane og én kamp uten Maja. Andre spillere har fått litt andre roller, og jeg regner med vi kommer til å håndterte dette bedre og bedre utover våren.