Kai Arne Aspeli: – Takk for meg! – Storhamar

Kai Arne Aspeli: – Takk for meg!

Etter fem sesonger i Storhamar ønsket jeg å gi stafettpinnen videre til noen med frisk motivasjon og nye krefter inn i klubben. Jeg har hatt det helt utrolig fint i Storhamar og fått oppleve mange fine øyeblikk i de fem årene.

Jeg kom til klubben i 2018 gjennom at Olrudgruppen ansatte meg til å hjelpe til litt med IT og skisser til IKEA Handelspark. Det begynte så smått med at jeg laget sesongprogram for klubben i 18/19 sesongen. Når sesongen startet trengte de en litt teknisk person så jeg ble med oppe i speakerbua som gjennomføringsansvarlig. Så var jeg også speaker en del kamper utover høsten samme sesong.

Når daglig leder Kamilla Sundmoen gikk ut i fødselspermisjon ble jeg «wingman» til Gabriella Juhasz, som fikk jobben som daglig leder ved siden av å være spiller. Men i januar 2019 ble hun skadet og sykemeldt, og da ble jeg jo spurt om å være daglig leder i klubben. Dette takket jeg selvfølgelig ja til. Dermed forble jeg dette frem til Kamilla returnerte i oktober 2019. Fra da av har jeg vært markedssjef i klubben. Denne stillingen ble opprettet når Kamilla kom tilbake og vi ble to personer i administrasjonen i Storhamar.

KOLLEGER: Kai Arne Aspeli og Kamilla Sundmoen.

Opplevelser

Jeg har vært så heldig å fått oppleve veldig mye med Storhamar. Spillere og trenere kom og gikk, men klubben hadde alltid et sterkt fokus på å lykkes – med de midlene som var tilgjengelig selvfølgelig.

For å nevne noen av de sterkeste opplevelsene så var det først det å komme til Cupfinalen i 2018. Dette var første gang og historisk for klubben og vi klarte å fylle et helt togsett fra Hamar og laget fest i Oslo og Spektrum. Vi spilte mot Vipers og jentene spilte en bra kamp mot ett av verdens beste håndballag. Det ble sølv i NM.

Hjemmekampen i Europacup mot tyske Bietigheim hvor Betina Riegelhuth får ballen av Tonje Enkerud og scorer det avgjørende målet i siste sekund står veldig høyt på listen over øyeblikk som har brent seg fast. Den filmen har jeg sett mange ganger og jeg får frysninger og tårer i øynene hver eneste gang. Et fantastisk øyeblikk.

På grunn av den nevnte scoringen kom vi til kvartfinale i Europacupen og fro til ungarske Siofok, hvor vi spilte mot et meget godt lag. Opplevelsen av å komme til et lag og en arena som hadde absolutt alt sitter igjen. Det var proffklubb med like biler til alle spillerne, egen hall kun for elitelaget med eget fullutstyrt treningsrom, garderobe mer Recaro-stoler til alle spillere, administrasjonskontor med en helt fantastisk innredning og stil og et VIP opplegg som slår det meste.

Samme år får vi et historisk sølv i serien hvor vi også for første gang slår Larvik som klubb. Stemningen i hallen var bare helt magisk. Jentene med sølvhatter etter kampen og vi var ute og feiret etterpå.

Det fortsetter med mange gode opplevelser de neste årene med Europacup og gode resultater. Kenneth Gabrielsen kommer inn som trener våren 2020 og det gir nytt liv i administrasjonen og klubben synes jeg. Kenneth bryr seg om marked og driften av klubben og det satte jeg veldig pris på.

Klubben har hatt et aktivt styre som både har brydd seg om ansatte, sponsorer og disiplinert drift. Som markedssjef har det vært viktig å ha gode retningslinjer å styre etter, og det skal klubben ha skryt for.

Samarbeidet med Kamilla som daglig leder på kontoret har også vært fantastisk bra. Vi har en dynamikk sammen som gir resultater og hun har vært flink til å stole på mine gjøremål og oppgaver. Fire år på jobb sammen gjør at man kjenner hverandre godt og vi har hatt mange gode samtaler og Kamilla har bidratt til å utvikle klubben til det den er i dag. I tillegg er hun en skikkelig Storhamar-legende.

Opplevelsene toppet seg i mai 2022 når vi klarte å arrangere finalekamp i CC Amfi med 6.500 tilskuere, fulle tribuner og fantastisk stemning. Det å stå ute på gulvet med mikrofon og få med seg hele hallen på jubel var en fantastisk følelse. Og det å stå der etter arrangementet og føle at «vi fikk til det umulige» var helt fantastisk. Der også må jeg takke Kamilla for et fantastisk samarbeid som gjorde at vi dro det i land.

Når vi én måned senere fikk beskjed om at vi kom til Champions League var ringen nærmest sluttet for min del. Personlig har jeg nådd mange mål i perioden min i Storhamar og jeg håper min innsats har bidratt til å legge et grunnlag for videre utvikling.

Det beste med Storhamar

Den tiden jeg har vært i Storhamar har gitt meg mange hyggelige bekjentskaper gjennom sponsornettverket. Sponsorer og kontaktpersoner som jeg alltid har hatt en god tone med og jeg har alltid gledet meg over å kunne besøke disse ved jevne anledninger. Sponsorene har bidratt til å utvikle klubben og hadde det ikke vært for denne grunnmuren hadde aldri klubben kommet dit den er i dag. Så en spesiell takk til alle sponsorer og beslutningstakere som jeg har den glede og ære av å møte.

Styret i Storhamar Håndball Elite har sammen med oss i administrasjonen sørget for at klubben har gått med overskudd i alle år. Fra en omsetning på ca. 8 millioner når jeg startet i 2018 til over 13 millioner i 2022 så har det vært en vanvittig utvikling for en idrettsklubb. Takk til et meget kompetent og aktivt styre!

De frivillige i klubben må være blant Norges beste. En stor gruppe herlige mennesker som ordner opp med arrangementer og bidrar med salg. Tusen takk til alle frivillige i Storhamar Håndball Elite for et fantastisk samarbeid og en uovertruffen innsats!

Til slutt vil jeg takke Kamilla for en fin tid i Storhamar Håndball Elite og hele laget med en gruppe jenter som vet å sette pris på den jobben vi har lagt ned.

Takk til alle jeg har møtt på veien! Lykke til videre!

Kai Arne