Anniken etter lagseieren i nok en thriller mot Sola: – Det er så deilig. Vi var helt kjørt på slutten – Storhamar

Anniken etter lagseieren i nok en thriller mot Sola: – Det er så deilig. Vi var helt kjørt på slutten

(Sola – Storhamar 27-28) – Nå skal vi ta over, det skal vi jobbe hardt for alle sammen, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen 16 minutter før slutt. Akkurat det gjorde spillerne – og sikret en tredje semifinalekamp på hjemmebane.

Dette var kampen Storhamar måtte vinne. Hvis ikke, hadde sesongen vært over i kveld. Storhamar-spillerne kjempet med nebb og klør og tok en kjærkommen seier mot Sola, som har slått Storhamar tre ganger denne sesongen.

– Jeg er så ekstremt stolt av de spillerne, at de står opp som de gjør. Det var en thriller. Det må ha vært bra underholdning. Det var to gode målvakter, to gode forsvar. Denne gangen bikket marginene vår vei, kommenterte Kenneth Gabrielsen til TV2 etter kampen.

FORNØYDE: Eli Marie Raasok og Moa Fredriksson og resten av Storhamar-spillerne kjempet rått mot Sola.

– Det er så deilig. Vi var helt kjørt på slutten, men så gikk det endelig vår vei, Vi var enige før kampen om at det var om å gjøre å gi alt og ta ut kreftene. Vi kjente det på slutten. Jeg holdt nesten på å stryke med. Jeg sliter med å snakke nå og, for jeg er så skjelven, kommenterte Anniken Obaidli, som tok den avgjørende straffen rett før slutt. Hun sier hun ikke var i tvil om hun skulle ta den eller ikke, etter at det var hun selv som ble felt.

– Nei, egentlig ikke. Jentene var raske til å peke på meg. Jeg er veldig glad for at den gikk i mål, sier Anniken.

Storhamar åpnet kampen best. Kvarteret ut i omgangen ledet Storhamar 6-3, og etter 20 minutter var Storhamar i føringen 8-6. Det var jevnt inn mot pause. Storhamar spilte seg frem til gode sjanser, men hadde noen bomskudd. Stillingen ved pause var 12-12.

Storhamar var friskest i åpningsminuttene i andreomgang og ledet tidlig 15-13. 40 minutter ut i kampen ledet Storhamar 19-16. Etter 44 minutter var stilingen 20-20. Da tok Kenneth Gabrielsen timeout.

– Nå har vi gjort tre feil i angrep, så fikk vi tre i ræva. Vi må inn i dritten mye mer. Først hadde vi en god periode. Nå har de hatt en god periode. Nå skal vi ta over, det skal vi jobbe hardt for alle sammen, sa Kenneth, som påpekte at Storhamar-spillerne ogte kom for nær Sola-forsvaret, noe som resulterte i feil.

SEIER: Storhamar gjorde det de skulle og slo Sola.

Storhamar rev til seg en tomålsledelse etter timeout’en og ledet 22-20 47 minutter ut i kampen. To minutter senere ledet laget fra Hamar vest 24-21. De siste ti minuttene ble fryktelig spennende. Syv minutter før slutt ledet Storhamar 25-23. Sola kneppet innpå – og med tre minutter igjen å spille ledet Storhamar 26-25. Så utliknet Sola til 26-26. Halvannet minutt før slutt var Storhamar i føringen igjen – 27-26.

Sola slo tilbake og utliknet til 27-27 minuttet før slutt. 24 sekunder før slutt fikk Storhamar straffe. Den satte Anniken Obaidli i mål. Det ble kampens siste scoring.

Mia Zschocke ble kåret til banens beste spiller. Hun banket inn åtte scoringer og spilte kanskje sin aller beste match i Storhamar-drakta.

Det skal nå spilles en tredje og avgjørende kamp i Boligpartner Arena fredag 19. mai. kl. 18.15. Vinneren er klar for sluttspillfinale.

KAMPFAKTA:
Sola – Storhamar 27-28 (12-12)

Andre sluttspillsemifinale (best av tre):
Storhamar
: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Amundsen 6, Marthine Svendsberget, Elinore Johansson, Tina Abdulla 4, Monika Bruce, Olivia Löfqvist 2, Mathea Enger, Moa Fredriksson, Line Ellertsen 2, Anna K. Jacobsen, Anniken Obaidli 6, Mia Zschocke 8.
Toppscorer Sola: Live Rushfeldt Deila 7
Utvisninger: Sola 1×2 min, Storhamar 3×2 min
Tilskuere: 1086 i Åsenhallen