Første trening tirsdag: Tonje og Mathilde kom til Storhamar fra Viborg – nå er de blitt naboer på Hamar – Storhamar

Første trening tirsdag: Tonje og Mathilde kom til Storhamar fra Viborg – nå er de blitt naboer på Hamar

Tirsdag startet Storhamar opp igjen etter ferien med knallharde tester. Tonje Enkerud og Mathilde Rivas-Toft kom til klubben fra Viborg, nå er de blitt naboer på Hamar.

Fint å komme i gang. iV ser at folk har trent, det er det ingen tvil om i hvert fall. De fysiske forutsetningene ser gode ut. Det er nå det begynner, sier Storhamar trener Kenneth Gabrielsen.

Olivia Lykke Nygaard, Eli Marie Raasok, Ane Cecilie Høgseth, Mia Solberg Svele og Tina Abdulla er på samling med A-landslaget denne uken og var ikke med på første trening etter ferien.

PÅ PLASS: Tonje Enkerud (bak) og Mathilde Rivas-Toft var på trening da Storhamar startet sesongoppkjøringen tirsdag.

Der var imidlertid Tonje Enkerud og Mathilde Rivas-Toft som kom til Storhamar fra Viborg i sommer. Enkerud er tilbake i Storhamar etter noen år i Danmark, mens Rivas-Toft er helt ny i Storhamar. Hun spilte for Nordstrand, Oppsal, Molde, Aker og Larvik før hun tok noen sesonger i Viborg.

Slik beskriver hun første treningsdag med Storhamar:

– Det har vært moro. En brutal start, men sånn er det jo alltid etter ferien. Men det er godt å komme i gang.

– Vi begynte med noen styrketester på Espern, litt spenst og max-styrke. Så var det en kjapp tur hjemom og restituere litt, så var vi klar til hurtighet og løping her i hallen, fortsetter bakspilleren.

Rivas-Toft rakk en ferietur til sydligere strøk før oppstarten med sin nye klubb.

– Vi bor to hus bak Tonje. Litt tilfeldig, men det er hyggelig, for vi kjenner hverandre så godt, sier Rivas-Toft.

– Har dere kommet i orden i nytt hus?

– Nei, vi skal pusse opp førsteetasje. Men vi har begge familie på besøk, så da går det litt fortere.

– Hva gleder du deg mest til fremover i Storhamar?

– Jeg gleder meg selvfølgelig til å bidra med det jeg kan og håper vi blir en skikkelig sammensveisa gjeng som kan ha det gøy på banen og vinne så mange kamper som mulig. Det er gøy at jeg kjenner mange spillere fra før, og jeg håper det kan bidra til at man kommer fortere inn i det, sier Mathilde Rivas-Toft.

FORNØYD: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var godt fornøyd med tirsdagens testresultater.

Tonje Enkerud synes det var fint å være tilbake i Boligpartner Arena tirsdag. Hun var ni sesonger i Storhamar før hun reiste til Viborg.

– Det har vært gøy å møte venninnene igjen. Det har vært en pangstart med testing og syre, sier Enkerud.

– Jeg har jo møtt mange før, så det var bare koselig å møte dem igjen. Jeg gleder meg til alle er tilbake og vi kan sette i gang og jobbe mot det målet vi setter oss, sier Tonje Enkerud.

Tirsdag formiddag ble det klart at Storhamar møter svenske H65 Höör i 3. kvalifiseringsrunde i European League. Vinneren er klar for gruppespill.

– Det var for så vidt greit. Vi måtte uansett ta det vi fikk.