– Jeg får alltid gåsehud når jeg løper ut her – Storhamar

– Jeg får alltid gåsehud når jeg løper ut her

Ett av målene til Susanne Liberg Amundsen (20) kommende sesong er å «ta litt mer plass».

Tre dager har gått siden Storhamar møttes igjen etter noen uker med fri fra fellestreninger. Nå er det beinharde økter og teambuilding – før serien starter borte mot Romerike 30. august.

Fem spillere er på A-landslagssamling denne uken, Ane Cecilie Høgseth, Tina Abdulla, Eli Marie Raasok – og nysigneringene Mia Solberg Svele og Olivia Lykke Nygaard.

HARDKJØR: Susanne Liberg Amundsen og Storhamar er i full gang med sesongoppkjøringen.

– Jeg synes vi ser bra ut. Det er mange på samling med A-landslaget denne uken, men jeg synes det ser sterkt ut her, og alle er i god form virker det som. Vi hadde tester tirsdag og det virket som alle ga gass og var fokusert, sier Susanne Liberg Amundsen.

Selv smelte hun til med en helt rå løpetest.

– Jeg har alltid likt å løpe og gjort det bra på løpestester. Men så bra det var litt over forventningene da, sier Susanne.

I fjor ble det mye spilletid på venstrekanten etter at kantmakker Kristin Venn skadet seg i kneet i seriekampen mot Molde i september – og var ute i flere måneder. Venn skadet seg på nytt igjen i mars, da i skulderen.

– Hva var du mest fornøyd med forrige sesong?

– Det var kanskje måten jeg takla det å bli litt kasta rett inn i det. Det var litt sånn, ok nå må jeg bare senke skuldrene og gjøre det beste ut av situasjonen – og å stole på at jeg skulle klare det, sier Susanne.

– Hvordan føler du det gikk?

– Bra, men jeg hadde også perioder der jeg følte det sto helt stille, svarer Susanne.

GLEDER SEG: Susanne Liberg Amundsen ser frem til sesongstart.

Hun er oppflasket i Storhamar, og selv om hun nå har spilt mange eliteseriekamper, synes hun alltid det er noe helt spesielt å løpe inn på banen i Boligpartner Arena før kamper.

– Jeg får alltid litt gåsehud når jeg løper ut her, og tenker at her har jeg faktisk vokst opp. Det synes jeg er ekstremt gøy, sier Susanne, som fyller 21 år i august. Hun ble tatt ut som reserve på landslagssamlingen som er i Bodø denne uken.

– Nå nærmer det seg en ny sesong, hva slags mål har du satt deg?

– Jeg har tenkt litt på det, på hva slags målsetting jeg skal sette meg. Jeg har lyst til å ta litt mer plass. Jeg har lyst til å ta mer ansvar både på og utenfor banen. At jeg tør å si fra mer og tør å backe mer opp de andre også, prate litt mer og gi litt mer av meg selv. Man ønsker å være et godt forbilde, og at det skal være gøy og underholdende å se på Susanne spille håndball, sier Susanne.

– Men føler du at du har tatt litt lite plass?

– Jeg vet ikke. Men jeg har i hvert fall lyst til å ta litt mer ansvar. Det er noe jeg skal jobbe mer med. Tørre å gi litt mer av meg selv, rett og slett, sier kantspilleren.

– Hva mener du er forskjellen på årets lag sammenlignet med fjorårets?

– Det er litt tidlig, men vi har fått inn veldig temposterke spillere i Mia (Solberg Svele), Mathilde (Rivas-Toft) og Tonje (Enkerud). Så kanskje tempoet blir enda høyere denne sesongen enn det var i fjor. Jeg tror vi kommer til å ha et veldig tempo i angrep. Vi har spillere som er mye i bevegelse og er flinke til å spille opp andre. Jeg tror det blir det et veldig kollektivt spill, sier Susanne.