Anniken og Eli for lørdagens European League-kvalik: – Veldig viktig for oss – Storhamar

Anniken og Eli for lørdagens European League-kvalik: – Veldig viktig for oss

Anniken Obaidli (28) og Eli Marie Raasok (26) er spente foran lørdagens European League-kvalik hjemme mot Höör.

– Det er jo moro å spille mot noe nytt og få andre utfordringer. Lørdag blir det viktig for oss å få et best mulig utgangspunkt, sier Storhamar-keeper Eli Marie Raasok.

– Jeg vet veldig lite om Höör, har aldri sett dem spille, så det blir veldig spennende å spille mot dem. Jeg er veldig spent før disse to kvalikkampene, men gleder meg selvfølgelig veldig mye også, sier Anniken Obaidli, som synes Storhamar har levert bra i høst.

– Utviklingen har vært veldig bra. Jeg synes vi tar steg hele tiden og blir tryggere i trekkene og får bedre og bedre relasjon i spillet, sier Anniken.

KVALIK: Lørdag får Olivia Löfqvist, Anniken Obaidli, Mia Solberg Svele og resten av Storhamar besøk av Höörs.

– Hva er forskjellen på Storhamar i fjor og i år?

– Vi har fått større bredde i gruppa og vi har mye høyere bunnivå, mener Anniken.

Returoppgjøret mot Höör spilles i Sverige lørdag 19. november. Sammenlagtvinneren er klar for gruppespillet i European League som starter første helgen i januar.

– Hvor viktig er det for Storhamar å komme dit?

– Det er veldig viktig, det er med på å utvikle oss. En stor arena å spille i, noe som vi selvfølgelig vil være med på, sier Anniken.

Storhamar har hatt for vane å spille europacup på høsten, Men siden det ikke ble Champions League, og Storhamar gikk rett inn i tredje og siste kvalifiseringsrunde i Europa League, har laget fått god tid til å konsentrere seg om seriekampene.

– Har dere følt at noe «har mangla»?

– Ja, på en måte. Vi har savna å spille flere kamper. Det er det som er mest annerledes. Samtidig har vi fått mer tid til å ha ha fokus på kampene vi har spilt. Det har gjort at nivået har vært som det har vært, sier Eli Marie Raasok.

SOLID KEEPERDUO: Både Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok kan komme til å spille VM på hjemmebane.

Fire lag er direktekvalifisert for gruppespillet. Det er Thüringer (Tyskland), Nykøbing (Danmark), CS Gloria 2018 BN (Romania) og Motherson Mosonmagyarovari (Ungarn).

Blant de 24 lagene som kjemper om 12 ledige plasser i gruppespillet finner vi i tillegg til Storhamar blant annet lag som Lokomotiva Zagreb (Kroatia), Borussia Dortmund (Tyskland), Dunarea Braila (Romania), Kastamonu (Tyrkia), Chambray Touraine (Frankrike), Molde, Nantes (Frankrike), Banik Most (Tsjekkia), Sola og København (Danmark).

Molde skal møte Nantes. Sistnevnte er et lag Raasok synes virker meget solid denne sesongen.

– Jeg synes Nantes peker seg ut. De har styrka troppen siden forrige sesong. Nykøbing har et ganske nytt lag og er gode hvis de får alt til å funke. Man vet ikke helt hva man møter, så det blir tøft hvis vi klarer å kvalifisere oss, sier Eli Marie Raasok.

BILLETTER TIL LØRDAGENS EUROPEAN LEAGUE-KVALIFISERING FINNER DU I APPEN ELLER PÅ HJEMMESIDEN