Svensk duell for Olivia lørdag – familien tar turen til Hamar for å se kvalikmatchen – Storhamar

Svensk duell for Olivia lørdag – familien tar turen til Hamar for å se kvalikmatchen

For Olivia Löfqvist (26) blir lørdagens Europa League-kvalifisering mot Höör ekstra spesiell.

Olivia møter nemlig klubben som holder til ikke så langt unna der hun vokste opp. Som Lugi-spiller ble det mange tette oppgjør mot Höör.

– Ja det har blitt mange kamper mot Höör. Det er jo derbykamper, byene ligger bare 30 minuter unna hverandre. Men det har svingt en del. I mine første år vant vi, men så var det Höör som var foran i noen år, men siste sesongen slo vi dem igjen, sier Olivia, som kom til Storhamar fra Lugi sommeren 2022.

SVENSK KJEMPE: Olivia Löfqvist ser frem til European League-kvalifiseringen mot Höör, et lag hun møtte ofte som Lugi-spiller.

Hun sier Höör er et lag som aldri gir seg.

– Det er et lag som kriger i 60 minutter, de gir ikke opp. De spiller med mye fysikk og pleier løpe veldig mye.

– Hvilke spillere må dere se ekstra opp for?

– Jeg har faktisk ikke sett en eneste svensk kamp i år så jeg har litt dårlig oversikt. Men keeperen deres var god da jeg spilte i Sverige, så får vi se hva Kenneth og Axel sier på videogjennomgangen.

– Hvor viktig er det for dere å komme til gruppespillet i Europa League?

– Veldig viktig. Storhamar vil være en toppklubb i Europa, og vi på laget vil ut i Europa å spille. Å komme til gruppespillet er en viktig del i den jobben, sier Olivia.

– Hva synes dere om det dere har prestert i høst?

– Jeg synes vi har prestert veldig bra og tatt de poengene vi skal ta. Vi har et jevnere nivå enn vi hadde forrige sesong. Samtidig tror jeg at vi har mer å gå på. Vi har ikke kommet opp på vårt høyeste nivå ennå, sier Olivia Löfqvist.

Familien hennes tar turen fra Sverige for å se matchen.

– Ja, det gjør dem. Det skal bli veldig moro å se dem igjen.

Avkast lørdag er kl. 16.00. Dette er Storhamars siste hjemmekamp i 2023 før det er VM-pause. Vi håper å se deg i hallen, billetter finner du i appen eller på hjemmesiden.