Åpner med bortekamp i Danmark: – Frister veldig lite å tape mot dem – Storhamar

Åpner med bortekamp i Danmark: – Frister veldig lite å tape mot dem

Gruppene i European League ble trukket torsdag formiddag.

Storhamar kom i gruppe med Nykøbing, Praktiker Vac og Podravka Vegeta. Gruppespillet starter første helgen etter nyttår og avsluttes 18. februar. Storhamar åpner med bortekamp mot Nykøbing.

Den klubben kjenner Mia Solberg Svele godt. Hun var i klubben fra 2020, før hun kom tilbake til Storhamar før årets sesong.

– Jeg synes det var en fin trekning. Det er noen tøffe kamper vi skal ut i – og det har vi sett frem til.
Jeg gleder meg så mye til å møte Nykøbing. Det blir selvfølgelig godt å se jentene igjen, men en veldig tøff kamp på en vanskelig bortebane med stor trøkk i hallen. Det er et bra lag med dyktige spillere på alle posisjoner. Skal også sies at det frister veldig lite å tape for dem, så jeg kan rett og slett ikke vente, sier Mia Solberg Svele.

Også for Anniken Obaidli blir det en spesiell kamp. Hun møter nemlig lillesøster Mona, som dro til den danske klubben fra Molde før årets sesong.

– Veldig fornøyd med gruppetrekningen, noen veldig spennende lag i gruppa så det blir kjekt. Det blir spesielt gøy å møte Mona som nå spiller i Nykøbing, sier Anniken.

FORNØYDE: Anniken Obaidli, Mathilde Rivas-Toft og flere Storhamar-spillere fulgte trekningen direkte fra lunsjbordet i Boligpartner Arena.

– Det er en fin trekning. Jeg har ikke stålkontroll på alle lagene, men Nykøbing er spennende. De har mange norske innslag og mange spennende spillere i stallen. Jeg har ikke sett noen kamper i år, så jeg gleder meg til å kartlegge dem grundigere. Podravka er det beste laget i Kroatia, og hakket vassere enn Zagreb som vi møtte i fjor. De spiller spennende håndball, de spiller Balkan-håndball med ganske utgruppert forsvar, som kan gi oss utfordringer. Men utfordringer er til for å løses. Vac har jeg ikke kontroll på. Det er et lag midt på treet i den ungarske ligaen. Dette er en fornuftig gruppe for oss som jeg tror vi kan bite fra oss i, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Her er de fire gruppene:
A Nykøbing, Praktiker Vac, Storhamar, Podravka Vegeta
B Thüringer, Dunarea Braila, Lokomotiva Zagreb, Chambray Touraine
C Gloria 2018 BN, Nantes, Funflor Lublin, Bensheim/Auerbach
D Motherson Mosonmagyarovari, Costa del Sol Malaga, CSM Targu Jiu, Sola