Mia før det braker løs: – Det betyr ekstremt mye – Storhamar

Mia før det braker løs: – Det betyr ekstremt mye

Mia Solberg Svele (22) var tre sesonger hos Nykøbing Falster. Lørdag er hun tilbake på sin tidligere hjemmebane – i Storhamar-drakt.

Svele er oppflasket i Storhamar. Høsten 2020 dro hun til Nykøbing Falster. I oktober samme år røk hun korsbåndet. Først 14 måneder senere – i januar 2022 – var hun tilbake på banen.

Mia Solberg Sveles høydepunkt i Nykøbing Falster var å spille Final4 i European League forrige sesong. Så returnerte Mia til Storhamar. Lørdag møter hun sin tidligere klubb i Danmark i Storhamars første gruppekamp i European League. Storhamar reiste til Danmark tidlig fredag morgen og er på plass i Nykøbing Falster.

Hvordan er Nykøbing denne sesongen sammenlignet da du spilte der?

– Jeg syns det er vanskelig å si, det var stor utskifting i sommer. Mange som dro og nye kom inn. Men jeg synes de har fått inn noe mer i angrepsspillet sitt nå.

– Hva kjennetegner spillestilen?

– Det er helt klart tempo, de liker å løpe og det gjør de nesten hver gang.

ENDELIG: Lørdag er det duket for første kamp i gruppespillet i European League. Storhamar møter Nykøbing Falster borte.

Nykøbing ligger på fjerdeplass i den danske serien, bak Danmarks tre Champions League-lag Team Esbjerg, Ikast og Odense. Forrige helg tapte Nykøbing 26-36 i den danske cupfinalen mot Team Esbjerg. I midtuken spilte Nykøbing seriekamp hjemme mot København Håndbold og vant 30-28. Svenske Tyra Axnér ble toppscorer med syv fulltreffere. Anniken Obaidlis lillesøster Mona scoret fire.

– Hva blir det viktigste for å slå Nykøbing Falster lørdag?

– Vi må sette et godt forsvar og være ekstremt gode på returløp. Det vil hjelpe oss med vårt kontringsspill. I tillegg være tålmodig i angrep, for de er flinke til å straffe oss om vi gjør feil.

Storhamar kommer fra seier hjemme mot Molde. Storhamar la grunnlaget for storseieren med en meget solid førsteomgang, der Mia Solberg Svele & Co. ledet 18-10 ved pause og vant 36-27.

– Hvordan er du fornøyd med egen form?

– Jeg er fornøyd med egen form, føler meg godt rustet til kampene som kommer. Det har vært mye trening i desember, så det gjelder å finne kampformen igjen.

I DANMARK: Line Ellertsen og Olivia Löfqvist på bussen på vei fra København til Falster.

I European League er det fire grupper. I tillegg til Nykøbing Falster, er Storhamar i gruppe med Praktiker Vac fra Ungarn og kroatiske Podravka Vegeta. Storhamar spiller sin første hjemmekamp 14. januar klokken 14.00 mot Praktiker Vac.

– Hvor mye betyr det for dere å spille i Europa?

– Det betyr ekstremt mye. Det er en utviklingsarena, og vi får møtt lag vi vanligvis ikke møter. Spill i Europa er noe helt spesielt.

– Har du kontakt med mange av spillerne i Nykøbing ennå?

– Jeg hatt kontakt med noen av dem, selv om det er noen av dem som ikke spiller der lenger. Vi var en fin gjeng, og jeg gleder meg masse til å se dem igjen.  

Nykøbing Falster – Storhamar, lørdag klokken 18.00. Les hvordan du får sett kampen på nett-tv.