Löfqvist etter kruttsterk Storhamar-kamp: – Starten ga oss selvtillit – Storhamar

Löfqvist etter kruttsterk Storhamar-kamp: – Starten ga oss selvtillit

(Storhamar – Praktiker Vác 35-17) Storhamar kjørte over ungarerne i åpningsminuttene og tok sin andre strake seier i European League.

– Jeg synes vi var ordentlig på i dag. Vi hadde full kontroll på dem hele kampen, sier Olivia Löfqvist, som scoret syv mål på åtte forsøk mot Praktiker Vác.

Storhamar ledet 6-1 etter syv minutter. Da tok ungarerne timeout.

– Den ga oss selvtillit, og det var egentlig bare å fortsette å kjøre på. Det var deilig med en sånn start, sier Olivia.

Storhamar ledet 16-10 ved pause og vant altså med 18 mål.

– Hva er du mest fornøyd med for din egen del i dag?

– At jeg scorer på sjansene mine. I tillegg synes jeg det gikk okej bakover. Det var noen dueller jeg skulle tatt, men som jeg ikke vant. Men det var greit, sier Löfqvist, var fornøyd med Storhamars andre seier i European League.

SOLID: Storhamars strekspillere Ane Cecilie Høgseth og Olivia Löfqvist var virkelig i dytten mot Praktiker Vàc.

– Deilig! Det var litt uvisst hva vi skulle møte i dag. Man vet aldri med sånt lag, men vi er veldig fornøyd med å få en så bra start på gruppespillet.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen hadde også grunn til å være fornøyd. Storhamar vant med 18 mål mot et lag som i den ungarske serien for fire dager siden spilte 26-26 mot Debrecen, som er i Champions League denne sesongen.

– Vi fikk en god start på kampen, og jeg synes det var mye bra i dag. Bakover var det meget bra. Jeg synes dette så fornuftig og godt ut, sier Kenneth, som rullerte mye på laget.

Kristin Venn putta seks mål på seks forsøk før pause. Olivia Lykke Nygaard hadde en redningsprosent på 54 og ble kåret til banens beste av hjemmepublikum.

– Hva synes du om nivået deres sammenliknet med forrige sesong?

– Det er vanskelig å si. Jeg føler vi fortsatt er litt tidlig i det, i hvert fall når det gjelder europacup. Nå hadde vi ikke en super prestasjon i 2×30 mot Byåsen i serien. Nå får vi se hva vi står for mot Romerike på onsdag. Da får vi se litt hva som bor i laget. For det her må vi håndtere på en litt bedre måte enn vi gjorde denne uken. Men selvfølgelig, potensialet her er ekstremt høyt. Med litt mer ro på noen ting kan det bli enda bedre, sier Gabrielsen.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Praktiker Vàc 35-17 (16-10)
European League, gruppespill:
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Olivia Löfqvist – Susanne Liberg Amundsen, Ane Cecilie Høgseth 4, Mathilde Rivas-Toft 4, Kristin Venn 6, Tina Abdulla 5, Olivia Löfqvist 7, Mathea Enger 2, Mia Solberg Svele 3, Line Ellertsen 2, Anna Klausen Jacobsen 1, Anniken Obaidli, Guro Nestaker 1.
Toppscorer Praktiker Vác: Nikolett Marincak 6
Utvisninger: Storhamar: 2×2 min, Praktiker Vác 2×2 min.
Tilskuere: 901 i Boligpartner Arena.