Lidén gjør comeback: – De er veldig gode nå – Storhamar

Lidén gjør comeback: – De er veldig gode nå

Tidligere Storhamar-målvakt Stine Lidén (35) la opp i fjor. Nå gjør hun comeback i én måned.

Stine Lidén kom til Storhamar i 2008 som 19-åring. Hun la opp i fjor vår, men på grunn av graviditet har hun ikke spilt håndball siden 2022. Målvakten hadde hele 14 sesonger i Storhamar-drakta.

Nå har Lidén skrevet kontrakt med Storhamar fra 15. april til 15. mai. Grunnen er at Storhamar kun står med én målvakt ettersom Olivia Lykke Nygaard er ute med korsbåndsskade. Aurora Hellum-Amundsen (18) som er målvakt for 2. divisjonslaget har hjulpet til og skal også bidra fremover. Stine Lidén er hentet inn for å være med på treninger og skal være med Storhamar til Final4 i European League 11. og 12. mai.

– Det blir spennende. Det blir et mini-mini comeback. Først og fremst hyggelig at de spør meg. Med den situasjonen de er i skjønner jeg at de trenger ekstra hjelp. Med tanke på hvordan Eli (Raasok) har stått, tror jeg ikke jeg skal stå mye der. Men det er godt å ha meg i bakhånd hvis det eventuelt skulle skje noe. Jeg har mye rutine, sier Stine Lidén.

KORTIDSKONTRAKT: Stine Lidén er tilbake i manesjen. Her fra en tidligere kamp.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er meget fornøyd med at Lidén har sagt ja til å være med de neste ukene.

– Vi setter utrolig pris på at Stine hjelper oss. Når vi skal ned til Graz å spille om en tittel så kan erfaringen til Stine være gull verdt å ha med seg. Jeg er ganske sikker på at hvis vi får behov for Stine, så kan hun redde noe avgjørende baller. Når hun får trent noen håndballøkter, samt en dose med litt fysisk frem til 11 mai. Stine er i tillegg meget flink på analysebiten. Kjenner jeg Stine rett, så har hun raskt kontroll på spillere til Nantes. Jeg regner med at det ikke tar mange dagene før hun spør etter analyseklipp av dem, sier Gabrielsen.

Lidén har fulgt laget tett som tilskuer i Boligpartner Arena, og har likt det hun har sett.

– De er veldig gode nå. Det er veldig gøy å se på. De «mørner» på en måte motstanderne sine. Forsvarsspillet var bra før og, men nå er det veldig tett og kompakt. Ankomster har de alltid vært gode på, de er veldig bra organisert. Jeg har jo aldri vunnet noe med Storhamar, jeg har mange sølv og én bronse. Kanskje får jeg endelig vært med og vinne noe, sier Stine.

Etter at hun la opp, har ikke Stine stått i mål annet enn i Moa Fredrikssons testimonialkamp i januar.

– Det blir spennende fremover. Men jeg er skrudd sammen sånn at når det er kamp, så klarer jeg å trykke på noen knapper. Jeg skal være med på to treninger i uka frem til vi skal til Final4, sier Stine.

– Har du savna å spille?

– Jeg har egentlig følt meg ferdig, for det har vørt riktig for meg med tanke på familie og jobb. Jeg har starta et nytt kapittel i livet mitt. Men jeg savner garderobekulturen og å spille kamper. Så nå er jeg heldig som får være med litt på det igjen.