På vei til Final4: – Det har alltid vært målet – Storhamar

På vei til Final4: – Det har alltid vært målet

Mia Solberg Svele spilte Final4 med Nykøbing Falster i fjor. Lørdag er det på’n igjen – denne gang med Storhamar.

– Det var en stor opplevelse å spille final4 i fjor, så takknemlig og stolt for å kunne oppleve det igjen. Det er tøffe kamper med en kul ramme rundt det hele. Jeg har ett av mine beste håndballminner fra den helgen, sier Mia Solberg Svele.

Storhamar reiste til finalebyen Graz torsdag ettermiddag. Fredag kveld kommer rundt 50 supportere nedover for å følge Storhamars kamper.

GLEDER SEG: Mia Solberg Svele.

– Det har alltid vært målet å komme til Final4 med Storhamar, og jeg har alltid hatt troen på det. Jeg syns vi har et ekstremt bra lag, så har vi gjort oss fortjent til det med de resultatene vi har levert. Dette er den morsomste tiden av sesongen da vi spiller sluttspill både i Norge og Europa sier hun videre.

Storhamar trakk Nantes i semifinalen som spilles i Raiffeisen Sportpark i Graz i Østerrike lørdag klokken 18.00. I den andre semifinalen møtes to rumenske lag, Dunarea Braila og Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Finale og bronsefinale spilles søndag ettermiddag.

Nantes trenes av danske Helle Thomsen, som tidligere blant annet har trent Molde. Både Anniken Obaidli og Mathilde Rivas-Toft var i Molde da Thomsen var trener.

To norske spillere er i Nantes-stallen, Helene Gigstad Fauske og Mari Finstad. Nantes har to meget solide målvakter i Jessica Ryde og Floriane Andre.

Bakspillerne Tamara Horacek, Lena Grandveau, Orlane Ahanda, Carin Strömberg og Marie Sajka er viktige brikker. Det samme er linjespiller Ondono Onacia. Hun er 1,80 på strømpelesten og scorer mye. I tillegg har de noen gode kantspillere, så det er et meget sterkt lag Storhamar møter lørdag.

– Nantes er et ekstremt bra lag over hele linjen med mange klassespillere. Jeg har ikke tenkt over hvilket lag som er best og verst å møte i semi. Alle lagene som har kommet til Final4 er bra, sier Mia Solberg Svele

SPENT: Anniken Obaidli og Storhamar spiller semifinale mot Nantes lørdag ettermiddag.

Anniken Obaidli er toppscorer i European League med 50 fulltreffere. Anniken forventer en hard fight mot Nantes lørdag.

– Jeg tenker at det blir en tøff kamp, de har ekstremt gode spillere i alle posisjoner. Det blir viktig å fått satt forsvaret fra start og få god flyt i angrepet. Jeg håper også at vi får kjørt en del etter og brukt tempoet vårt, sier Anniken Obaidli, som ser frem til å spille Final4 i helgen.

– Det er ekstremt stort, både for laget og alle i klubben. Det er virkelig noe vi gleder oss til.

Dette sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen før semifinalen mot Nantes:
– De er et komplett lag med klassespillere på alle posisjoner. Dette laget er den klart den største favoritten til å stikke av med pokalen. De har et vanvittig kompakt og robust forsvar som er vanskelig å bryte ned.

– Hvordan vurderer du muligheten for å ta dem?

– Vi har muligheten, helt klart. Vi må ha mange spillere opp på det beste nivået, det er jo det alle viktigste. I tillegg må vi lykkes godt med gameplan. Vi må forholde oss 100 prosent til den. Klarer vi det, er alt mulig.   

PÅ TUR: Mellomlanding i Frankfurt torsdag kveld og fly videre til Graz.