Storhamar til finale i i European League: – Det råeste jeg har vært med på – Storhamar

Storhamar til finale i i European League: – Det råeste jeg har vært med på

(Storhamar – Nantes 28-27) Storhamar slo Nantes og er klare for finalen i Final4 i Østerrike.

Storhamar lå under 12-16 ved pause mot franske Nantes, men leverte en kjempeomgang etter pause og vant matchen 28-27. Dermed er Storhamar i klubbens første finale i European League.

– Jeg er glad. Jeg er fornøyd og sliten. Det har vært tøffe forberedelser, mange timer og, og vi har egentlig hatt troen på det hele tida. Jeg er ekstremt misfornøyd med førsteomgang. Det var noen nerver inni bildet der. Vi kasta bort noen baller og sto ikke helt bra bakover. Vi fikk ikke noe trøkk i ankomstspillet. I andreomgang får vi det tull å fungere mer. Andreomgangen er stor. Vi brenner ganske mange sjanser, men de første ti minuttene sliter vi litt bakover, men vi får en veldig energi inn i det. Så hardt arbeid over tid lønner seg, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

STOR JUBEL: Storhamar-spillerne feiret foran supporterne etter kampen mot Nantes lørdag.

Det var en thrilleravslutning på matchen. Storhamar lå som nevnt fire mål bak ved pause. Nantes scoret andreomgangs første mål og ledet 17-12. Med 15 minutter igjen av kampen ledet Nantes 25-21. Så reduserte Storhamar til 22-25 ved Anniken Obaidli. Etter det gikk det noen minutter uten scoringer fra noen av lagene, før Ane Cecilie Høgseth reduserte til 23-25 med syv minutter igjen. Minuttet etterpå hamrer Guro Nestaker inn nok en redusering, og det står 25-24 til Nantes.

Så øker Nantes til 26-24, Guro Nestaker svarer for Storhamar og reduserer til 25-26. Da er det litt over fire minutter igjen. TO minutter før slutt øker Nantes til 27-25. Storhamar gir seg ikke. Anniken Obaidli reduserer til 26-27 på straffe. I kampens siste minutt utlikner Guro Nestaker til 27-27. Og så få sekunder før slutt setter Nestaker like godt inn seiersmålet når hun skyter fra egen banehalvdel på åpent mål.

Storhamar er i finalen i Final 4.

– Det er helt sjukt. Jeg synes vi sleit hele kampen. Vi lå under hele kampen, men vi slutta aldri å ha troen, og vi slutta aldri å jobbe. Jeg er ekstremt imponert over hvordan vi holder sammen som lag, at vi jobber til det er slutt. Det blir veldig gøy med finale, sier Guro Nestaker, som viste klasse i semifinalen.

Kristin Venn sa dette etter kampen:

– Jeg er så ekstremt glad. Dette er nummer én. Det er det råeste jeg har vært med på, sier Kristin Venn.

– Vi fikk kjøre bra tempo en periode, som gjør at vi spiser dem opp litt. Da får vi på en måte spilt på det vi er gode på. Også treffer jo Guro på skuddene sine utenfra. Så ja, det går vår vei, sier Venn.

For mer om kampen, sjekk videoer på vår hjemmeside, og følg med i sosiale medier.

PRESSEKONFERANSE ETTER KAMPEN: Kenneth Gabrielsen og Guro Nestaker.