– Maja har vært et flott forbilde – Storhamar

– Maja har vært et flott forbilde

Maja Jakobsen (34) kom til Storhamar i 2008. Nå har hun bestemt seg for å legge håndballen på hylla.

Bakspilleren var på laget som tok bronse i den første sesongen i Eliteserien. Maja var en tur i Byåsen i 2020/11-sesongen, så kom hun tilbake til Storhamar igjen. I 2015 ble hun klar for Odense, og der var hun i fire år før hun gjorde retur til Storhamar.

Sluttspillkampen fredag, der Storhamar tapte 27-32 mot Vipers, ble Jakobsens siste. Nå legger bakspilleren opp etter en lang og innholdsrik håndballkarriere.

LANG KARRIERE: Maja Jakobsen har vært en sentral spiller for Storhamar i mange år.

– Det er en tid for alt. Jeg er 34 år og har to barn. Planen var å ta ett år til, men comebacket etter andre fødsel ble ikke som jeg håpet på, og da er det på tide å gi seg. Jeg gleder meg til å ta i bruk utdannelsen min nå og jobbe som lærer, sier Maja.

– Hva vil du huske best?

– Jeg har hatt en lang karriere. EM-gull og EM-sølv, og gull i junior-VM henger høyt. Også er det noen europacupkamper med Storhamar, i tillegg til Champions League-kamper. Det er vanskelig å velge for jeg har vært heldig og vært med på så mye, sier Maja.

– Maja har vært en av bærebjelkene i Storhamar i mange år. Maja har vært et flott forbilde og en meget viktig spiller for Storhamar opp gjennom årene. I tillegg er hun en herlig person. Maja er hel ved, hun er alltid rett frem og sier det hun mener. Den Champions League-sesongen hun hadde i fjor var enorm. Jeg tror jeg aldri har sett henne bedre i Storhamar-drakta enn da. Det er trist å miste henne. Samtidig er det en tid for al. Toppidretten krever mue og tar mye tid. Jeg har forståelse for at hun velger noe annet, sier Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen, som spilte i flere sesonger med Maja Jakobsen.

LÆRERJOBB: Maja Jakobsen (t.h) her med Guro Nestaker, har fått seg fast jobb som lærer.
EM-GULL: Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth under EM i Ungarn i 2014 da det ble EM-gull. Foto: Vidar Ruud / NTB