Slik blir Storhamars oppkjøring: Kamper mot danske topplag – Storhamar

Slik blir Storhamars oppkjøring: Kamper mot danske topplag

Storhamar skal blant annet på treningsleir i Danmark i sesongoppkjøringen.

– Jeg synes vi har satt opp en fornuftig oppkjøring ut i fra hva som venter oss tidlig i høst. Vi har Vipers hjemme i seriestarten 31. august, samt Champions League-oppstart uken etter. Det betyr at vi burde treffe godt på formen tidlig, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Og fortsetter:

– I fjor kjørte vi en særdeles tøff oppkjøring der kroppene til spillerne var meget tunge langt ut i september. Det var selvfølgelig helt bevisst. Vi hadde da Romerike, Oppsal og Fredrikstad i oppstarten og ingen kamper i Europa. Derfor kunne vi tillate oss å kjøre hardt i en lang periode. Jeg husker godt det var en del frustrasjon hos enkelte spillere som følte de ikke hadde noe å gi. Men vi fikk god valuta for det utover sesongen.

MYE ANSVAR: Olivia Löfqvist og de andre Storhamar-spillerne ligger ikke på latsiden i sommer.

Hva blir viktig inn mot denne sesongen ?

– Vi har en forholdsvis moden spillerstall som har fått klar beskjed om at den aktive ferieperioden vi er inne i nå er særdeles viktig. Så vi kan ikke bruke masse tid på fysisk og ressurstrening som vi kunne gjøre i fjor. Så det ligge mye ansvar på spillerne til å legge ned den tøffe jobben selv i juli. Vi må ha fine kropper så tidlig som mulig, i tillegg til at vi må holde lenger. Det er selvfølgelig en stor endring å spille Champions League hver uke. i motsetning til en rolig start i Rema 1000-ligaen. Vi leverte noen særdeles gode testresultater før ferien, så jeg tipper at jobben blir gjort. Vi har en meget dedikert spillerstall som allerede har vist en rå sult til å bli bedre og gleder seg til en hektisk og morsom sesong.

SPENT: Kenneth Gabrielsen ser frem til det som kan bli en spennende sesong for Storhamar.

Storhamar spiller treningskamper i begynnelsen av august. I tillegg blir det treningsleir i Danmark.

– Vi spiller to kamper mot Oppsal hjemme 7. august og borte 14 aug. Mellom de to kampene møter vi Molde fredag 9. august  i Ottahallen. En stor takk til Otta Håndballklubb som arrangere kampen for oss. Så reiser vi en tur til Danmark på en treningsleir der vi kommer til å spille tre kamper. Vi møter Aarhus søndag 18. august, Odense 20. august før vi avslutter med en kamp mot Ikast 22. august. Så tar vi et par dager fri fra felles etter vi kommer hjem fra Danmark. Det kommer en NM kamp før vi møter Vipers til seriestart, sier Kenneth Gabrielsen.