Første trening unnagjort: – Jeg har tenkt at det blir tempohåndball – Storhamar

Første trening unnagjort: – Jeg har tenkt at det blir tempohåndball

Onsdag kveld hadde Storhamar sin første fellestrening etter ferie og egentrening.

Kjerstin Boge Solaas (ny fra Vipers), Oda Mastad (ny fra Fana), Vilde Klaussen (ny fra Ålgård) og June Krogh (ny fra Follo) var på sin første trening med sine nye lagvenninner i gult og blått.

SPENT: Kjerstin Boge Solaas.

Etter treningen som varte halvannen time sa Kjerstin Boge Solaas dette:

– Det var kjekt. Det er lenge siden forrige håndballtrening, så det var gøy å komme i gang igjen.

Bakspilleren, som har eliteserieerfaring fra Byåsen og Tertnes før hun var i Vipers noen måneder forrige sesong, gleder seg til å spille for sin nye klubb.

– Jeg har tenkt at det blir tempohåndball med mange ekstremt gode spillere. Det er mange jeg gleder meg veldig til å spille med, både som enkeltpersoner og som et lag. Det ser ut som laget har det veldig gøy sammen når de spiller, så det gleder jeg meg til, sier Kjerstin, som kommer fra Dale i Vestland.

OPPSTART: Ane Cecilie Høgseth, Oda Mastad, Anna Jacobsen, Mia Solberg Svele og Kristin Venn på onsdagens trening.

Hun har tidligere vært lagvenninne med Tina Abdulla i Tertnes. I tillegg har hun spilt med flere av de andre Storhamar-spillerne på diverse landslag.

– Det har alltid vært tøft å spille mot Storhamar. Det er ikke så mange som tar poeng på denne arenaen her. Det er en tøff hjemmebane, sier Kjerstin, som i 2016 den yngste norske landslagsspilleren noensinne som har spilt EM. Da var hun 18 år, og hun var med og tok EM-gull.

– Da du skrev under for Storhamar, var det ikke avgjort at det ble Champions League-spill. Sånn sett blir det en fin bonus?

– Ja, en veldig stor bonus. Det tror jeg blir artig. Storhamar har gjort det bra der før.

– Hva synes du om gruppen dere kom i? (Metz (Frankrike), FTC Rail Cargo (Ungarn), CSM Bucuresti (Romania), Krim Ljubljana (Slovenia),
Nykøbing Falster (Danmark), Podravka Vegeta (Kroatia), Gloria Bistrita (Romania)

– Vi skal ikke klage. Altså når du ser på lagene, så er det ekstremt mange tøffe lag. Men vi er nok litt heldige. Starten blir heftig, det blir den. Så det gjelder å være på, sier Kjerstin Boge Solaas.

P.S: Lørdag klokken 10.00 er du hjertelig velkommen til å se treningen. Det serveres kaffe og kake, og det blir intervjuer med Kenneth Gabrielsen og de nye spillerne.

KONSENTRERTE: Anna Jacobsen, Anniken Obaidli og Kjerstin Boge Solaas.