Slo Vipers foran 1800 tilskuere: – Det går ikke an å beskrive det jeg føler nå – Storhamar

Slo Vipers foran 1800 tilskuere: – Det går ikke an å beskrive det jeg føler nå

(Storhamar – Vipers 29-28) For en drømmestart på serien. Storhamar slo Vipers foran et entusiastisk hjemmepublikum i OBOS Arena.

Storhamar vant seriepremieren hjemme mot Vipers. Det var 1819 tilskuere i OBOS Arena, som er ny publikumsrekord.

– Jeg er så glad. Det går ikke an å beskrive det jeg føler nå, sier Anniken Obaidli etter at Storhamar dro i land ettmålsseieren lørdag ettermiddag.

– Vi hadde veldig gode forberedelser, og vi hadde veldig troen på at vi skulle klare det. Så det var veldig deilig at det endelig gikk, sier Anniken videre.

– Hvor deilig er det å starte sesongen slik?

– Veldig deilig, men sesongen er lang. Så vi må bare fortsette å jobbe hardt, sier Anniken, som ble Storhamars toppscorer med åtte fulltreffere.

Hun og de andre Storhamar-spillerne koste seg i den elektriske stemningen i OBOS Arena.

– Stemningen var helt fantastisk, veldig kjekt at så mange tok turen i hallen, sier Anniken.

KNALLKAMP: Kjerstin Boge Solaas leverte en meget solid kamp mot Vipers.

Før matchen var det fire og et halvt år siden forrige gang Storhamar slo Vipers. Det skjedde 26. februar 2020. Vipers hadde ikke tapt kamp mot et norsk lag på 125 kamper før lørdagens møte med Storhamar.

Storhamar fikk en fin start på kampen og ledet 4-1 etter fem minutter. Tre av scoringene kom av tidligere Vipers-spiller Kjerstin Boge Solaas.

Etter ti minutter ledet Storhamar 5-2, da hadde Boge Solaas putta sitt fjerde.

Vipers spiste seg innpå, og etter 13 minutter var stillingen 5-5. Etter 21 minutter ledet Vipers 10-8. Etter 27 minutter var Vipers i føringen 13-12. Ved pause var stillingen 14-14.

JUBEL: Eli Marie Raasok og Storhamar slo Vipers i serieåpningen.

I andreomgang var det Kjerstin Boge Solaas som scoret det første og sendte hjemmelaget i ledelsen 15-14 halvannet minutt ut i omgangen. Fem minutter ut i andreomgang var stillingen 17-17.

Det ble en meget spennende andreomgang. Lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen, og ni minutter ut i omgangen ledet Storhamar 19-18. Ti minutter ut i andreomgang var stillingen 20-20. Da hadde Boge Solaas scoret seks.

Med 15 minutter igjen var Storhamar to mål foran – 22-20. Med tre minutter igjen ledet Storhamar 28-26. Det ble en vanvittig avslutning på kampen.

Storhamar vant 29-28 og da sto stemningen i taket.

– Jeg hadde litt den samme følelsen som i Final 4. Vi så bra ut i treningskampen mot Odense i Danmark, og vi fikk noen dueller der. Det vi lyktes med mot Odense, lyktes vi med også her i dag. Forsvarsmessig var det til tider strålende av oss. Vi slet med Jamina Roberts, som var helt outstanding. Men etter hvert ble hun sliten. Vi scoret 29 mot verdens beste målvaktspar. Da fortjener vi å vinne kampen. Jeg er stolt. Vi tok to poeng. Vi skal ikke ta helt av nå, men vi skal glede oss over prestasjonen. I tillegg var arrangementet her all time high. Det er det råeste jeg har sett i min tid i klubben, og jeg har vært her i fire år. Jeg er dypt imponert over hva alle i Storhamar har mobilisert til denne kampen. Det var en solskinnsdag, og det var mye å konkurrere mot. Det lukta svidd av arrangementet, og vi satte publikumsrekord. Vi er heldige som får drive med dette. Vi skal være ydmyke over alle som jobber for å legge ting til rette for oss. Kamilla Sundmoen har gjort en helt fantastisk jobb, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen. Han har bryllupsdag i dag også, han og kona Kjersti har vært gift i 21 år.

Kjerstin Boge Solaas ble kåret til Storhamars beste.

– Kjerstin er den kraftpakka. Vi har lenge ønska oss Kjerstin hit, og nå fikk vi det til. Potensialet hennes er skyhøyt. Hun har hatt utfordringer etter tidligere skader. Men Kjerstin har deltatt på samtlige økter i oppkjøringen. Hun var meget god i dag, men har som sagt et vanvittig potensial, og vi kommer til å få enda mer ut av henne, sier Kenneth.

– Først og fremst var dette en lagseier. Begge høyrebackene våre har vært sjuke. Line Ellertsen har trent bare 8-10 økter i oppkjøringen. Hun har så og si knapt hatt noen oppkjøring. Mathilde Rivas-Toft har også være mye sjuk. Begge de to stå med null scoringer før pause, men leverte på et høyt nivå i andreomgang. De klarte å omstille det som ikke funket før pause, og det kalles utvikling, sier Gabrielsen.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Vipers 29-28 (14-14)
Seriekamp Rema 1000-ligaen:

Storhamar: June Krogh, Eli Marie Raasok – Anniken Obaidli 8, Kjerstin Boge Solås 7, Mia Solberg Svele 3, Olivia Löfqvist 3, Kristin Venn 3, Tina Abdulla 2, Mathilde Rivas-Toft 2, Line Ellertsen 1, Anna K. Jacobsen, Ingeborg Storbæk Monné, Tonje Enkerud, Ane Cecilie Høgseth, Oda Mastad
Toppscorer Vipers: Jamina Roberts 8
Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Vipers 2×2 min
Tilskuere: 1819 (ny publikumsrekord) i OBOS Arena

Neste hjemmekamp er søndag 8. september klokken 14.00. Da er det Champions League mot det franske storlaget Metz. KJØP BILLETT HER

Artikkelen er sponset av: