Over 1300 tilskuere jublet med Storhamar: – Jeg er veldig glad og stolt – Storhamar

Over 1300 tilskuere jublet med Storhamar: – Jeg er veldig glad og stolt

(Storhamar – Vipers 27-25) Storhamar fikk en pangåpning på kampen. Vipers slo tilbake, men Storhamar avsluttet solid og er i NM-semifinale.

FORNØYD: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Jeg er fornøyd med kampen. Det var veldig mange smarte håndballspillere her. Da Vipers la seg i utgruppert der, så strevde vi med å score mål. Men sånn blir det når vi møter et sånn motspill. Det er to gode lag, og de spilte mer eller mindre med merke på oss i andreomgang. Vi kan spille syv mot seks, men de er dødelig effektive på å straffe oss. Hvis vi gjør en feil, så scorer de i åpent mål. Vi så bra bakover i etablert forsvar at det er veldig dumt å gi bort noen gratismål. Og Eli (Raasok) var jo en «million dollar» sammen med noen andre spillere her. Og Mathilde Rivas-Toft. Det var gøy å se henne. Jeg har aldri sett Mathilde så god som hun er i denne perioden i Storhamar nå, sier Kenneth Gabrielsen.

TRØKK: Det var 1347 tilskuere i OBOS Arena onsdag kveld, og det var kjempestemning fra start til slutt.

Storhamar ledet 4-0 etter fire minutter. 21 minutter ut i førsteomgang ledet Storhamar 12-6, og ved pause var Storhamar i føringen 13-10. Sørlendingene tettet igjen forspranget i starten på andreomgangen. Så stakk Storhamar fra igjen og ledet 22-18 med ti minutter igjen. Storhamar dro altså det hele i land og slo regjerende norgesmester Vipers 27-25.

– Jeg er veldig glad og stolt. Det er skönt, sier Olivia Löfqvist etter kampen.

– Hva tenkte dere da dere ledet så mye tidlig?

– At det ble vanskelig å spille så bra i hele kampen, i 60 minutter. De nådde oss igjen i førsteomgangen, så klarte vi å rykke litt i fra i slutten av førsteomgangen. Så gikk det litt opp og ned i andreomgangen, men jeg synes likevel vi hadde kontroll på kampen, fortsetter Storhamars svenske linjespiller.

GLEDE: Det var mange glade og fornøyde i Storhamar-leiren etter kampen.

Eli Marie Raasok leverte en kjempekamp i Storhamar-buret.

– Akkurat nå er jeg sånn passe sliten. Jeg er litt tom, men det er jo en enorm lettelse å få lov å være med videre i NM.

– Hva tenkte du da dere rev til dere en grei ledelse i starten av kampen?

– Vi var jo klar over at de kom til å treffe på flere sjanser og komme inn i kampen igjen. Men jeg synes vi beholdt roen veldig bra. Mye bedre enn vi har gjort på mange år egentlig. Så det var deilig.

I tillegg til Storhamar er Byåsen, Oppsal og Tertnes videre i NM. Byåsen vant 33-32 over Molde, Tertnes slo Larvik 29-25, mens Oppsal slo Romerike 37-26. Trekningen av NM-semifinalene er torsdag. Finalen spilles i Unity Arena i Bærum 29. desember.

– Hvor mye betyr NM for dere?

– Vi skal ha vår første tittel. Så det betyr veldig, veldig mye.

– Jeg synes vi fikk en skikkelig god start på kampen. Vi sto bakover og fikk løpt mye, akkurat en sånn start vi ønska. Så skrudde Vipers opp tempoet sitt, og da tok de innpå. Men vi ga oss ikke, og da holdt det inn, sier Tonje Enkerud.

– Hva snakka dere om i pausa?

– Bare at vi skulle fortsette. I tillegg var det noen finjusteringer. Det var bare å fortsette, sier Tonje.

Eli Marie Raasok ble kåret til banens beste.

Mathilde Rivas-Toft ble toppscorer med åtte fulltreffere.

KAMPFAKTA
Storhamar – Vipers 27-25 (13-10)
Storhamar
: June Krogh, Eli Marie Raasok – Ane Cecilie Høgseth 1, Ingeborg Storbæk Monné, Mathilde Rivas-Toft 8, Tina Abdulla 4, Tonje Enkerud, Olivia Löfqvist 2, Mia Solberg Svele, Line Ellertsen, Anna Klausen Jacobsen, Kjerstin Boge Solaas 1, Oda Mastad, Anniken Obaidli 6
Toppscorer Vipers: Jamina Roberts 5
Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Vipers ingen.
Tilskuere: 1347 i OBOS Arena