Storhamar kapret ett poeng mot danske favoritter – Storhamar

Storhamar kapret ett poeng mot danske favoritter

Europacupkampen mellom Storhamar og Esbjerg ble en thriller helt til siste sekund.

Team Esbjerg kom til Hamar som store favoritter. Det danske stjerne har sterke resultater i egen serie og vant i tillegg sin første gruppespillkamp mot Sports Club Magura Cisnadie med sifrene 41-16.

Esbjerg, med landslagsspillere over hele linja, startet i en 5-1 formasjon med fokus på Betina Riegelhuth. Det ga rom for Tonje Enkerud som satte inn kampens første mål. Storhamar spilte godt i starten og ledet 5-3 etter seks minutter. De stresset Esbjerg med et offensivt forsvar. Danskene kom imidlertid tilbake på stillingen 5.5. Storhamar spilte seg til gode sjanser, men misbrukte flere muligheter. Det gjorde at Esbjerg tok over føringen da omgangen var halvspilt (7-8). Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene. Esbjerg slet med å få tak på Heidi Løke, som satte inn mål etter mål. Arne Senstad valgte å bruke timeout-kortet etter vel tjue minutters spill. Da var Esbjerg fortsatt ett mål foran (10-11). Det ble jevnt og tøft også resten av omgangen. Storhamar spilte godt og tuktet danskene, selv om de måtte gå i garderoben med ett mål mindre.

Esbjerg startet andreomgang best og scoret de to første målene. Storhamar var nølende i angrepet og Arne Senstad tok timeout etter sju minutter. Da ledet Esbjerg med fem mål (18-23). Storhamar fant igjen intensiteten i begge ender av banen og satte inn de seks neste målene. Dermed var det stor spenning i kampen igjen. Chana Masson kom inn igjen i mål etter at hun ble byttet ut i 1. omgang, og det hjalp også. Esbjerg tok timeout på stillingen 24-23 19 minutter ut i omgangen. Lagene fulgte hverandre tett etter dette og da fire minutter gjensto viste tavla 26-26. Da fikk Heidi Løke utvisning. Storhamar klarte å holde stand under utvisningen. Arne Senstad tok sin siste timeout med to minutter igjen av kampen. Da var stillingen  27-27. Spenningen var stor og hallen kokte. Lagene satte inn hvert sitt mål før Esbjerg tok timeout da det gjensto 27 sekunder av kampen. Esbjerg ble dømt for passivt, og Storhamar kunne avgjøre da de hadde ballen de ti siste sekundene.  Dessverre klarte de ikke å komme til noen sjanse. Kampen endte uavgjort.

Storhamar kan være fornøyd med å kapre poeng fra en av favorittene i EHF-cupen.

Den nederlandske verdensstjernen Estevana Polman ble kåret til Esbjergs beste. Heidi Løke var Storhamars beste.

HER finner du alle resultatene fra EHF-cup.

Storhamar – Team Esbjerg 28-28 (14-15)