Sterk prestasjon av Storhamar – men det ble tomålstap mot topplaget – Storhamar

Sterk prestasjon av Storhamar – men det ble tomålstap mot topplaget

(Krim Mercator – Storhamar 25-23) Storhamar tapte med to mot slovenske Krim Mercator.

Før møtet med Storhamar sto Krim Mercator med tre strake seire i Champions League. Seirene kom mot Podravka, Nykøbing Falster og Gloria Bistrita.

Det var hjemmelaget som åpnet best. Krim Mercator ledet 4-1 etter fem minutter. Så stengte Eli Marie Raasok buret. Anniken Obaidli, Kjerstin Boge Solaas og Mia Solberg Svele putta raskt en hver. Dermed sto det plutselig 4-4.

Så gikk det syv minutter uten scoring til noen av lagene. Før hjemmelaget gikk opp til 5-4 etter 15 minutter. Fem minutter senere ledet Storhamar 8-7. Fem minutter før pause var Krim Mercator i føringen 11-10. Men Mia Solberg Svele og Mathilde Rivas-Toft scoret ett hver før pause, dermed gikk lagene i garderoben med 12-11 ledelse til Storhamar.

Seks minutter ut i andreomgang ledet hjemmelaget 14-13. To minutter senere var stillingen 15-15. Så gikk Storhamar opp til 16-15. Etter 13 minutter ledet Storhamar 18-17.

Det ble en utrolig nervepirrende slutt på andreomgangen. Med 12 minutter igjen ledet Storhamar 20-19. Åtte minutter før slutt var Storhamar i føringen 22-20. Men hjemmelaget ga seg ikke og reduserte til 21-22. Seks minutter før slutt utliknet Krim Mercator til 22-22.

Med fem minutter igjen sendte Kjerstin Boge Solaas Storhamar i ledelsen 23-22. Krim utliknet i angrepet etterpå. Halvannet minutt før slutt var stillingen fremdeles 23-23. Minuttet før slutt tok Krim Mercator ledelsen 24-23. Storhamar var da i undertall. Rett før slutt scoret hjemmelaget igjen og vant kampen 25-23.

Kristin Venn ble Storhamars toppscorer med fem fulltreffere.

KAMPFAKTA
Krim Mercator – Storhamar 25-23 (11-12)

Champions League
Storhamar:
Eli Marie Raasok, June Krogh – Kristin Venn 5, Mathilde Rivas-Toft 4, Anniken Obaidli 4, Tina Abdulla 3, Olivia Löfqvist 3, Line Ellertsen 1, Kjerstin Boge Solaas 1, Ane Cecilie Høgseth, Tonje Enkerud, Anna Klausen Jacobsen, Ingeborg Storbæk Monné, Oda Mastad
Toppscorer Krim: Tamara Horacek 7
Utvisninger: Krim 5×2 min, Storhamar 3×2 min

Neste uke er det seriekamp mot Haslum onsdag 9/10 kl. 18.00. Lørdag 12/10 er det bortekamp i Champions League mot Nykøbing Falster kl. 16.00. Uken etter, nærmere bestemt 16/10 kommer Vipers til OBOS Arena når det er NM-kvartfinale, og noen dager etter, søndag 20/10 kl. 14.00 kommer Gloria Bistrita, som Storhamar slo i en uhyre spennende kamp i European League-finalen, til Hamar. HER KAN DU KJØPE BILLETTER