Historiske SØLVmedaljer og endelig seier over Larvik – Storhamar

Historiske SØLVmedaljer og endelig seier over Larvik

Storhamar sikret seg sølv for første gang i historien.

Spenningen om medaljene varte helt til siste serierunde. Gullmedaljene var allerede delt ut til Vipers, men Storhamar og Tertnes hadde begge muligheten til å ta sølvet i siste serierunde. Storhamar har heller aldri slått Larvik i en offisiell kamp. Det var med andre ord mye på spill i Boligpartner Arena onsdag kveld.

Ellen Marie Folkvord satte inn kampens første mål til stor jubel for en nesten fullsatt hall, men Larvik kvitterte med to scoringer. Lagene fulgte hverandre tett i starten av kampen. Etter ti minutter var Storhamar ett mål foran (4-3). Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake, men Storhamar var fortsatt ett mål foran etter 20 minutter (8-7). Bare ett minutt senere hadde Larvik satt to kjappe og Arne Senstad tok timeout. Det var en intens og spennende som fulgte og lagene gikk til pause på stillingen 11-11.

Storhamar startet best i andre omgang og ledet med to mål etter seks minutter (15-13), men så var det Larvik som satt tre på rad og ledet med ett mål ti minutter ut i omgangen (15-16). Arne Senstad slengte dermed inn timeout-kortet igjen. Publikum opplevde en spennende thriller ute på banen. Lagene var likt igjen etter 19 minutter (19-19). Betina Riegelhuth skjøt Storhamar i ledelsen igjen etter drøye 23 minutter. Chana Masson reddet det neste Larvik-skudddet og Kristin Venn satte etterpå inn mål i andre enden. Da var Storhamar to mål foran, fem minutter før slutt. Tre minutter før slutt brukte Arne Senstad det grønne kortet for siste gang. Storhamar ledet 23-22. Skulle Storhamar endelig slå Larvik. De siste minuttene var intense, men Storhamar holdt unna og kunne juble for

Vipers slo Tertnes, men det spilte ingen rolle. Storhamar sikret sølvet på egenhånd. Klubben har fire bronseplasser tidligere. Endelig ble det SØLV.

Se sluttabellen og alle resultater fra Eliteserien HER!

Storhamar – Larvik  23-22 (11-11)