Ettmålsseier i Bergen. – Storhamar

Ettmålsseier i Bergen.

Kveldens kamp mot Fana utviklet seg til en skikkelig thriller. Vi går heldigvis seirende ut av duellen, og tar med oss to poeng hjem til Hamar, men det ble virkelig spenning til siste sekund. En tøff Emilie Hovden klarte å fremprovosere en brøyt og hindre Fana i å komme alene med Stine få sekunder før full tid.

Storhamar starter med høyt tempo og kommer til gode muligheter i etablert angrep både ved innspill, utspill til kant og skudd bak i banen. I tillegg kommer Stine godt i gang bakerst og vi får kjørt noen ankomster som ender med mål. Etter de fem første minuttene leder vi 5-0.

Fana får sitt første mål etter drøye sju minutter, og tar sin første time-out allerede etter ti spilte minutter på stillingen 7-2 til Storhamar. Fana henter seg litt inn, står tøffere bakover og skaper litt større utfordringer for Storhamar. Det kladder litt i angrepsspillet til bortelaget, og det mangler litt på presisjon og skuddkvalitet. Avstanden på fem mål holder seg inn til pause, og vi går i garderoben med 14-9. Relativt trygt bakover og til tross for litt rusk, endel godt angrepsspill fra de blå.

Storhamar starter andre omgang med å øke sin ledelse til sju mål, men etter at Maja sørger for 17-10 på straffe etter nesten fire minutter er det fullstendig stopp. Aurora Hatle på hjemmelaget scorer seks strake mål uten at Storhamar er i stand til å svare. Vi får ikke tak på eget forsvar, Stine sliter mer med å stå i veien for skuddene, samtidig som vi har både litt utur og gjør dårlige vurderinger fremover i banen. Sofie Ege Grønlund i målet til Fana gjør en god figur og er også medvirkende til at Storhamar ikke får ballen i mål like ofte som vi kunne ønske.

Det blir en meget spennende avslutning der Fana aldri gir seg. Storhamar beholder tilsynelatende roen og holder seg et par mål foran, men kommer liksom aldri helt inn i flyten, og med omlag ett minutt igjen er Fana kun ett mål bak. Storhamar misbruker sin mulighet til å øke ledelsen og Fana får en siste mulighet på tampen. Det ender, heldigvis for oss, som nevnt med brøyt på en Fanaspiller og seier 24-23 til oss.

To poeng blir med i bagasjen hjem og vi er fortsatt ubeseiret i Rema 1000-ligaen.

Fana sin beste spiller: Sofie E. Grønlund.

Storhamar sin beste spiller: Ellen M. Folkvord.