Trygg seier mot Flint. – Storhamar

Trygg seier mot Flint.

Vi reiste i dag nedover til Tønsberg for å forsøke å ta årets åttende strake seier. Vi får en fin start der vi ikke slipper til Flint og selv får kjørt tempo fremover. Etter fem minutter har vi koblet et grep med ledelse 4-1. I det etablerte angrepsspillet har vi imidlertid større problemer. Det ender ofte med dårlig flyt og tekniske feil. Skuddene sitter heller ikke der de skal, og spillerne klarer ikke helt å finne hverandre, og sette hverandre opp i gode posisjoner. Heldigvis for oss står Stine veldig godt i mål og Flint har enda større problemer med å finne veien til nettmaskene enn det vi har.

Vi beholder initiativet gjennom hele første omgang, og drar sakte, men sikkert ifra i målprotokollen. Det scores lite bak i banen, men kantene våre viser igjen fine takter. Ingen er i stand til å følge dem i kontra, og de setter stort sett de sjansene de får. Når pausesignalet går leder vi 12-5 og Emilie og Kristin har stått for åtte av målene.

I begynnelsen av andre omgang ser det ut til at Flint har funnet litt mer ut av det. De scorer like mange mål de første fem som hele første omgang. Storhamar lar seg imidlertid ikke stresse og fortsette med sitt spill. Vi finner tilbake til et bedre forsvarsspill og holder avstanden på 6-7 mål.

Utover i omgangen får vi se bedre tendenser også i etablert angrepsspill. Avtalene sitter bedre, og vi kommer oss til flere gode sjanser enn tilfellet var i den første omgangen. Vi klarer å sette opp et litt høyere balltempo og er flinkere til å finne strekspillerne blant annet. Elise får noen minutter på kant om lag halvveis i omgangen og har noen svært fine pådrag og påfølgende oppspill til Ellen som resulterer i mål.

Det er aldri noen tvil om hvor seieren skal gå, vi har god kontroll gjennom hele omgangen, og drar etter hvert godt ifra. På stillingen 25-15 etter drøye 22 spilte minutter gir Kenneth våre yngre jenter muligheten til å avslutte kampen og få viktig spilletid. Den tar de fint vare på, og hindrer blant annet baklengs resten av kampen.

Til tross for at det er en dag hvor det kladder til tider ganske mye i angrep, og flere av våre ellers så treffsikre spillere ikke helt har dagen, tar vi med oss en trygg 29-15 seier og to nye poeng på bussen hjem til Hamar. Vi fortsetter å male på gjennom hele kampen selv om alt ikke går helt knirkefritt.

Vi tar spesielt med oss to gode keeperprestasjoner. Stine har en god førsteomgang, der vi kun slipper inn fem mål, og da hun begynner å slippe til litt mer utover i andre omgang kommer Tonje inn og nærmest stenger buret. Hun slipper inn tre (!) mål på den halve omgangen hun får. Femten mål bakover i løpet av 60 minutter er vel godkjent.

I tillegg får våre yngre jenter noen viktige minutter med spilletid mot slutten av kampen. De «vinner» sine åtte minutter 4-0, og kan absolutt være godt fornøyd med sine bidrag.

Nå ser vi frem til onsdag og nok en spennende kamp, denne gangen mot Tertnes, hjemme i Boligpartner Arena.