Kontrollert seier mot Follo. – Storhamar

Kontrollert seier mot Follo.

Jentene våre tok i dag turen til Stil Arena for å møte Follo. Før kampen lå vi på andreplass på tabellen, ett poeng foran Byåsen, mens Follo har slitt betraktelig mer i sin debutsesong på det øverste nivået og lå nederst med sine fem poeng. De kom imidlertid fra en meget sterk borteseier mot Byåsen sist, og det var derfor knyttet noe mer spenning til kampen enn det tabellsituasjonen skulle tilsi.

Storhamar startet med en litt annen førsteoppstilling enn vi er vant til å se. Dessverre kom de litt uheldig ut fra start. Det hele ble litt nølende, og virket litt planløst fremover i banen. Det manglet litt på både rytmen og trykket mot mål, og Follo hadde relativt god kontroll bakover fra start. Follo på sin side virket å dra med seg god selvtillit fra forrige kamp og var mer direkte i sitt angrepsspill. De gikk opp i ledelsen fra start og var på det meste foran med fire mål.

Halvveis ut i omgangen begynte det så smått å løsne litt for Storhamar. Tonje sto etterhvert solid bak i målet og flere avslutninger gikk inn bak Follos målvakt. Etter 22 minutter sto lagene likt på 10-10. Derfra og inn til pause klarte Storhamar å tilrive seg et overtak og gikk i garderoben med 15-11.

Etter pause fortsatte lagene å følge hverandre, men Follo kom aldri nærmere enn to mål bak. Storhamar hadde en svært sterk midtre del av omgangen, og punkterte kampen da de opparbeidet seg en timålsledelse. Sluttresultatet blir 30-22 til Storhamar, og to nye poeng blir med hjem til Hamar.

Emilie var tilbake i scoringshumør og ble vår toppscorer med 9 mål. Elise fortsatte der hun slapp mot Ikast, og det var nok en solid kamp av Tonje Enkerud som ble vår beste spiller. Hun hadde igjen god uttelling og stoppet på 6 mål. Gledelig er det også at Mia er tilbake etter sin skade, og at Tonje Lerstad får en god opplevelse og spiller en solid kamp i målet. I tillegg får alle spillerne tid på banen, og viktig kamptrening i en tøff periode.

Med denne seieren beholder vi andreplassen på tabellen, nå to poeng foran Byåsen, etter at de måtte dele poengene med Tertnes denne runden. Nettopp Tertnes blir neste utfordring i hjemlig serie, når de kommer på besøk til Boligpartner Arena om en uke. Men først tar jentene en tur nedover til Tyskland for å kjempe om kvartfinaleplass i EHF-cupen mot Bietigheim.