Nå skal vi vise at vi har lært noe

Onsdag setter vi oss på bussen og kjører til Skien, for å spille mot Gjerpen. Gjerpen er en gammel storhet i håndball-Norge, som dessverre har hatt noen økonomiske og administrative utfordringer de siste sesongene. Dette har ført til spillere ut døra og trenere som har sluttet og blitt sparket, om hverandre. Enda flere styreledere enn trenere har det vel og vært de siste siste sesongene….?

Denne sesongen så det ut til å bli litt stabilitet i klubben, med Pål Oldrup Jensen og Anstein Engravslia inn trenerteamet, med lokale jenter i stallen og med en «hjemvendt stjerne» som skulle bære laget, i Dorthe Groa. Etter en fin start, har dessverre Groa fått en stygg kneskade. Det er forferdelige bilder å se. Lyden er enda verre. Jeg blir aldri vant med det, jeg kommer aldri til å bli det heller. Jeg synes så synd på disse spillerne. Jeg har ett lite håp om at alle skadene i det siste, også på landslagsnivå, har ført til ett økt fokus på skadeforebyggende trening i yngrehåndballen og ikke minst belastningsstyring i forhold til antall kamper. Dette brenner jeg for kjenner jeg, men det er tema for andre spalter enn denne. Jeg vil til slutt bare si til trenere der ute, som leser dette: Stol på dine valg. Ikke la foreldre eller andre bestemme/påvirke spilletid. Det finnes ikke viktig å vinne den og den 14-års kampen.(!!)

Tilbake til Gjerpen. Med Groa ute, skulle Cecilie Løvdal ta ansvar. I første kamp uten Groa lager hun 11 mål og ser ut til å være den lederen Gjerpen trenger. Dessverre er håndballen brutal og hun ryker også ut med en kneskade, tidlig i neste kamp. Omfanget har jeg skjønt er usikkert, men de håper hun er tilbake i Januar.

Det laget vi møter på Onsdag er en gjeng med unge, lovende, hardtarbeidende jenter. De løper godt i sine kontringer og de er ikke redde for å ta skudd fremme i angrep. I tillegg kan det fort hende vi møter 7 mot 6 spill. Det er som kjent aldri enkelt. Våre jenter er uansett like godt forberedt som alltid og vi har analysert de 3 siste kampene de har spilt.

Nøkkelen denne gangen, blir å få kampen inn i vårt spor. Vi skal bestemme tempoet i kampen og vi skal ta kommandoen så fort det blåses i fløyta.

Jentene gleder seg veldig til de neste 3 ukene, som byr på 5 viktige kamper.

Dette starter i morgen, mot Gjerpen.

Vi ses

Espen