Dagens kamp mot Larvik i Jotron Arena ble en variabel kamp. Det virket som Storhamar hadde planer om å kjøre tempo fra start, og det virket å fungere godt. Det sto nemlig 0-3 på tavlen allerede før det var spilt 3 minutter. Deretter kom Larvik seg litt til hektene og begynte å sette baller bak Stine Lidèn i Storhamarmålet.

Utfordringene i forsvarsspillet fortsatte for Storhamar sin del, og selv om vi fortsatte å kjøre etter i ankomstspillet, og satte ballen i mål stort sett hvert angrep så slapp også hjemmelaget svært enkelt til i sitt angrepsspill. På stillingen 8-6 etter ni minutter hadde Kenneth sett nok, og tok sin første time-out.

Det virket å ha en viss effekt og Larvik scoret kun fem mål det neste kvarteret. Storhamarjentene økte tempoet i fotarbeidet og traff bedre med taklingene. Fremover fortsatte vi å kjøre tempo i både ankomst og etablert angrep, og spilte til tider Larvik helt ut før avslutningene kom.

Da det var spilt 25 minutter ledet vi relativt komfortabelt 17-11 og det virket som ting stemte bedre og bedre. Herfra og inn til pause sa det derimot fullstendig stopp. De, for anledningen, blåkledde begynte å ta merkelige beslutninger fremover i banen og slapp igjen Larvik altfor lett til bakover. Larvik vinner de siste fem minuttene 4-1 og vi går derfor til pause med ledelse 18-15.

Andre omgang blir en betydelig mer målfattig omgang. Vi klarer å stå bedre bakover, og slipper inn færre baklengs, men vi klarer heller ikke å holde oppe tempoet og treffprosenten fremover. Larvik går over midten hver gang de har ballen, og spiller lange og tålmodige angrep. Når de først setter tempo og trøkk gjør de dette bra, og de kommer til endel gode muligheter, spesielt på utsiden av våre toere.

Når vi ikke får kjøre tempo i ankomst, og til dels også roer ned for å få noen etablerte angrep for å slippe å stå kun i forsvar, klarer vi ikke å spille ut Larvik i samme grad som før pause. Når i tillegg Alma Hasanic Grizovic står strålende utover i omgangen blir det igjen tøft å få med seg poengene.

Etter 26 minutter er Larvik kun ett fattig mål bak, men igjen viser det seg at våre jenter har det siste lille som skal til for å dra kampen i land. Tonje Enkerud tar virkelig ansvar og setter to kjærkomne mål de siste minuttene som sikrer oss en 28-25 ledelse med minuttet igjen. Maja setter sitt sjuende helt på slutten og fastsetter sluttresultatet til 29-25 i Storhamars favør.

Storhamars beste: Tonje Enkerud

Larviks beste: Hanna Åhlèn

Tabell REMA 1000-ligaen Kvinner 2021