Storhamar tok i dag turen til Marikollhallen for å kjempe om to nye poeng. Denne gang var det nyopprykkede Rælingen som sto på motsatt banehalvdel. Det ble en heller rotete affære, men endte heldigvis nok en gang med seier til våre jenter, og vi står fortsatt uten poengtap i årets Rema 1000-liga.

I de foregående kampene har Storhamar startet forrykende mens prestasjonene har dalt mer utover i kampen. I dag ble det en langt tyngre start, og det fortsatte å kladde gjennom hele kampen.

Den ellers svært så treffsikre Maja Jakobsen starter med tre kjappe skuddbom, og Martins i Rælingen-målet får en god start. Rælingen står aggressivt og høyt i sitt forsvarsspill, og tar ut litt av mulighetene for våre skyttere, og det tar litt tid før Storhamar finner helt ut av det angrepsmessig. Det går litt for sakte, og ballen holdes ikke i gang lenge nok til at vi er i stand til å spille ut Rælingen.

Det holder seg jevnt de første ti minuttene, før Storhamar kobler et lite grep og tilkjemper seg en ledelse på 3-4 mål. Spesielt Tonje tar tak, og setter noen gode finter som åpner opp forsvaret til Rælingen. Når Storhamar utfordrer mer på tempo og gjennombrudd blir også Rælingen nødt til å trekke seg litt inn, og dette gir endelig noen muligheter for Guro Nestaker til å stille inn siktet. Hun setter flere gode distanseskudd bak Martins, som har en god omgang bakerst i målet.

Fremover i banen bruker Rælingen god tid og har til tider stor avstand til Storhamars forsvar. Det kan virke som dette skaper litt utålmodighet blant de blå, og Rælingen er flinke til å sette opp tempo og ta skudd i de tilfellene Storhamar faller for fristelsen til å falle litt ut av konseptet i forsvarsspillet.

Rælingen kryper helt opp i ryggen på Storhamar de siste fem minuttene før pause, og lagene går i garderoben med en knapp 15-14 ledelse til bortelaget.

Andre omgang blir litt som den første. Det er mange tekniske feil, Storhamar får ikke tempo og presisjon til å sitte, og det virker noe tamt over hele linja i perioder. Rælingen fortsetter å bruke god tid, men setter opp godt tempo i de rette situasjonene. Frida Haug Hoel har en god dag på jobben og setter flere fine scoringer.

Vårt forsvar sitter bedre enn i den første omgangen, og selv om lagene følger hverandre tett klarer vi å holde oss 2-3 mål foran i regnskapet. Angrepsspillet sitter også noe bedre, og vi spiller oss frem til mange gode muligheter, men Martins fortsetter sitt gode spill og hindrer at vi klarer å dra helt fra. Mot slutten tetter vi godt bakover og setter noen raske fremover i banen, og det ender med seier 28-23 til oss.

Vi tar med oss at vi vinner igjen, og klarer å holde Rælingen nede på 23 mål. Til tross for mye rusk er det ro, og tro på eget spill. Seieren er i realiteten aldri truet, og til tross for at man ikke treffer hundre prosent fortsetter samtlige å prøve.

Vi ser frem til cupkamp mot Volda 14.10 og neste seriekamp, mot Molde, 21.10.

Tabell Eliteserien Kvinner 1819