Femmålsseier mot Aker. – Storhamar

Femmålsseier mot Aker.

Vi sto før kveldens kamp med fire strake seire og full pott så langt i Rema 1000-ligaen, som det eneste laget bak Vipers. Det har vært prestert mye godt spill, men det har jevnt over vært for mye ustabile prestasjoner. Fasit etter kampen er at vi fortsatt ikke har tapt poeng, at vi til tider spiller strålende angrepsspill, men at vi igjen dessverre har et altfor lavt bunnivå.

Motstander Aker sto med fire poeng på sine første tre kamper, og har et ungt og sultent mannskap, som har gitt oss utfordringer tidligere. Som flere ganger før i år starter vi solid. Vi står aggressivt bakover, og får kjørt vårt hurtige og presise ankomstspill. Uttellingen er god, vi spiller ut Aker gang på gang, og setter stort sett ballen bak Akers sisteskanse. Etter ti minutter har vi koblet et grep om kampen med en 9-5 ledelse.

Omgangen fortsetter med hurtighet og presisjon. Bevegelsene sitter og vi er i stand til å holde tempoet akkurat lenge nok til at Aker ikke henger med. Stort sett alle angrep ender med gode sjanser. Det kan nærmest telles på èn hånd de gangene det gjøres feilvurderinger som fører til balltap og personlige feil.

Prestasjonene bakover i banen er ikke like blendende. Det er innsats og tæl, men litt for ofte skjer bevegelsene et øyeblikk for sent. Spesielt midtforsvaret sliter, og slipper til innspill for enkelt. I tillegg kommer Akers høyreside litt for ofte til sjanser fra seksmeter når de utfordrer mellom våre to ytterste forsvarsspillere. Dessverre for Aker sitter ikke avslutningene helt som de skal.

Lagene går til pause med 21-12 på tavla. En omgang som nok er jevnere i spill og sjanser enn det resultatet tilsier, og der angrepsspillet vårt sammen med manglende skudduttelling for Aker gir oss et aldeles fremragende utgangspunkt før andre omgang.

Aker er imidlertid ikke interessert i å gi seg uten kamp, og kommer ut i andre omgang med hakket mer glød og tæl. De scorer omgangens tre første mål, og nok en gang får vi en treg start på de siste tretti. Aker fortsetter å utnytte avstandene som oppstår i vårt midtforsvar, og greier også i større grad å sette ballen i mål. Kristin Venn står tøft opp og hindrer oftere gjennombrudd på utsiden av vår høyre back, men Aker er gode til å finne strekspiller Ane C. Høgseth, som på sin side er sikker i avslutningene.

I motsetning til i første omgang sitter ikke våre avslutninger like godt. Der vi før pause hadde evnen til å spille oss til helt klare sjanser gjennom å holde ballen i gang til Aker kom på etterskudd tar vi i andre omgang litt for ofte sjansene i trekket før, og selv om det ofte er forholdsvis gode sjanser kommer keeperen til Aker godt fra det, og tar flere av skuddene. Det føles som det mangler den siste lille prosenten i avslutningsøyeblikket og det er forskjellen mellom mål og redning.

Seieren er i realiteten aldri truet, ledelsen holder seg på 5-7 mål gjennom hele omgangen, og vi er tross alt godt fornøyd med full pott etter fem kamper. Kantspillerne våre leverer gode prestasjoner, og det er godt å se at Emilie er tilbake i god gammel form etter en periode ute. Maja vet fortsatt hvor målet står, og det er svært få, om noen, i ligaen som har et farligere kontrings- og ankomstspill enn Storhamar. Målene er fordelt på alle posisjoner, og til tross for litt for dårlig uttelling utover i kampen så spiller vi oss til gode muligheter.

Det er bare å trene på, så er vi klare for å kjempe om to nye poeng onsdag 07.10 mot Rælingen.