Nytt tap mot Baia Mare. – Storhamar

Nytt tap mot Baia Mare.

Det var i dag duket for siste kamp på vår lille «Europatour». Jentene reiste etter helgens kamper mot tyske Thüringer videre til Romania, og «hjemmekamp» mot sterke Baia Mare. Vi gjorde en god figur i sesongens første møte mot det rumenske laget og hadde forhåpninger om å gi dem skikkelig kamp om poengene også denne gangen.

Rumenerne kom fra en overbevisende seier mot Astrachanochka, og har befestet sin posisjon som favoritter i gruppen. Storhamar på sin side kom fra et klart tap på søndag, og var interesserte i å vise seg fra en bedre side i dag. Akkurat det skulle vise seg å bli vanskelig.

Bortelaget, for anledningen, kobler grep om kampen direkte fra start og går raskt opp en 3-0 ledelse. Vi starter med noen enkle tekniske feil som gir Baia Mare et par svært enkle kontringer, før vi våkner litt til og får inn et par mål etter fint angrepsspill. Tonje og Guro viser noen fine tendenser innledningsvis, men det ender for ofte med for mange dårlige avslutninger og dårlig rytme i angrepsspillet.

De første ti minuttene virker det også å være høyere intensitet i forsvarsspillet vårt enn tilfellet var på søndag, men dessverre glipper det også i dag for ofte med timingen. Til tross for innsats og vilje klarer vi ikke å treffe med taklingene og Baia Mare får altfor ofte spilt oss helt ut. Både kanter, bakspillere og strekspillere får gode muligheter, og vi er ikke i stand til å styre avslutningene i særlig grad.

Vi er oppe på 5-6 etter drøye ti minutter, men så sier det fullstendig stopp og vi er aldri i nærheten de siste tjue minuttene av omgangen. Vi finner ikke ut av forsvarsspillet til bortelaget og blir altfor passive i eget angrep. Vi mister ballen i ugunstige posisjoner og kontres nærmest i senk en lengre periode. I tillegg er vi ikke skarpe nok i avslutningene når vi ved noen anledninger allikevel kommer til gode muligheter.

Det ender dermed med en tung vei inn mot pause, og kampen er i realiteten avgjort med en åttemålssledelse til rumenerne etter de første tretti.

Andre omgang fortsetter dessverre der den første sluttet. Vi kommer aldri inn igjen i kampen, og Baia Mare rykker stadig lenger fra i målprotokollen. Rumenerne er flinke til å variere presset i sitt forsvarsspill, og dette finner vi aldri ut av. Vi gjør altfor mange tekniske feil, og fortsetter med avtaler som ikke fungerer.

De rumenske jentene får løpe over oss ved gjentatte anledninger, og det blir etterhvert altfor mange baklengs, også i dag. Vi straffes knallhardt for alle feil, og får virkelig kjenne på hvor nådeløs internasjonal håndball kan være.

Tonje og Guro viser tidvis gode prestasjoner, og kantspillerne får noen gode sjanser som ender med mål, men det skjer for sjelden. Det hele ender til slutt 40-27. Vi taper rett og slett mot et mye bedre lag i dag.

Uansett tar vi med oss nyttig erfaring fra den siste uken, og lærer hele veien. Vi reiser hjem for å trene, og kommer sterkere tilbake ved neste anledning.