Sliteseier i første kamp. – Storhamar

Sliteseier i første kamp.

Endelig var det klart for vår første kamp i Rema 1000 ligaen 2020/21. Motstander var Fredrikstad, et lag som ofte har gitt oss trøbbel. Det ble da også en jevn og tett kamp fra start. Begge lag var klart best i eget angrepsspill de første minuttene. Vi traff ikke helt med timingen bakover, og Moa gikk på to raske utvisninger i løpet av de fire første minuttene. Det var mye tålmodig og godt angrepsspill fra Fredrikstad sin side, og anført av en meget god Thale R. Deila avsluttet de stort sett angrepene sine med mål. Ingen av målvaktene kom skikkelig inn i kampen, og det var svært få redninger begge veier.

Kenneth tar en tidlig time-out der han etterlyser et tettere midtforsvar. Det bedrer seg noe utover i omgangen, men vi kommer aldri helt opp på nivå i forsvarsspillet. Et målvaktsbytte i samme time-out gir imidlertid noen flere redninger bakover.

Maja er lynskarp og scorer sju mål det første kvarteret. Tonje er også tøff i satsingene og skaffer oss et par overtall. Det er litt rusk i maskineriet, men vi kjemper oss etterhvert til en tremålsledelse og leder 12-9 etter drøye tjue spilte minutter. De siste minuttene er imidlertid Fredrikstad mer med og vi går til pause med en knapp 13-12 ledelse.

Vi hadde håpet Storhamar skulle få kjørt litt mer tempo og treffe bedre med presisjonen, men det fortsetter å gå trått. Det er mange feilpasninger, bomskudd og tekniske feil. Storhamar forsøker å få opp tempoet mens Fredrikstad er tålmodige, bruker god tid og bygger opp gode og lange angrep. Spillet bølger litt frem og tilbake og Fredrikstad er best fra start i andre omgang.

De skaffer seg en tomålsledelse som de holder frem til 20-18 rett før halvspilt omgang. Deretter har Storhamar en god periode og går direkte opp til 24-20. Fredrikstad står med mange av de samme spillerne, og det merkes en tendens til flere tekniske feil og skuddbom fra bortelaget. Fredrikstad gir imidlertid aldri opp og det er spenning helt til siste sekund.

Vi vinner tilslutt 26-24 i en skikkelig slitekamp. Fredrikstad er gode i sitt spill og følger kampplanen nærmest til punkt og prikke. Maja gjør en strålende kamp og Kristiane Stormoen står godt bakover. Forsvarsspillet hever seg i andre omgang, og vi spiller oss til endel gode sjanser.

Jentene er klare for Larvik på lørdag, og vi håper på noen hakk opp i begge ender av banen.

Fredrikstads beste: Thale R. Deila

Storhamars beste: Maja Jakobsen.