Det var lagt opp til fest denne søndagsettermiddagen. Folkespillerkampen, 1400 publikummere og et topplag på andre siden av midtstreken. Det danske laget med blant annet flere norske landslagsspillere i troppen har gått gjennom gruppespillets første fire kamper på imponerende vis. De sto med sju poeng, og var allerede sikret kvartfinale før kampen. Vi visste det ville bli en tøff oppgave, men FOR en festforestilling det ble hjemme i Boligpartner Arena! Disse jentene slutter aldri å imponere.

Storhamar gikk respektløst til verks fra start. Før Herning- Ikast fikk summet seg sto det 3-0 på tavla. Forsvarsspillet var aggressivt og tok flyten ut av et vanligvis så hurtig dansk angrepsspill. Moa er outstanding og takler, presser og styrer forsvaret på fremragende vis. Vi holder et høyt tempo fremover og får spilt oss til gode muligheter i ankomstspillet. Elise er virkelig «on fire», og setter både langskudd og kommer på gjennombrudd. Etter drøyt halvspilt omgang må Herning ta sin første time-out på stillingen 8-4!

Siste halvdel av omgangen setter Herning-Ikast opp tempoet et par hakk og treffer bedre på sine angrep. Samtidig som vårt forsvarsspill synker et par prosenter, og presset på skytterne ikke er like godt, begynner spesielt bortelagets toppscorer Helene Gigstad Fauske og Michala Møller å finne nettmaskene. Flere gode distanseskudd finner dessverre veien bak vår egen Stine Lidèn, men vi holder konsentrasjon og fightervilje oppe og går til pause med 14-14. En imponerende omgang av våre jenter. Det skulle vise seg at publikum hadde mer å glede seg til.

Andre omgang starter jevnt. Herning-Ikast kommer seg opp i ledelsen et par ganger, men det er Storhamar-jentene som stort sett er det førende laget. Forsvarsspillet fortsetter å være strålende, og vi er tålmodige og dyktige i vårt angrepsspill. Det er ytterst få tekniske feil, og vi gir bortelaget svært få sjanser til å kontre. Igjen ser bortelagets trener seg nødt til å ta time-out litt over halvveis ut i omgangen. Stillingen er da 23-20 til Storhamar.

De neste to målene scores av oss, men deretter blir det svært så dramatisk. Vi får noen utvisninger, treffer ikke helt med fremoverspillet, og Herning-Ikast kommer etterhvert to mål bak. Imidlertid står Stine Lidèn atter igjen frem som en matchvinner mot slutten. Hun tar et straffekast, og trekker frem flere kvalifiserte redninger på et veldig gunstig tidspunkt. Jentene får velfortjent stående applaus det siste minuttet og drar i land en MEGET imponerende 26-24 seier.

Elise blir kåret til vår beste spiller. Men i dag var det LAGET som viser seg fra sin aller beste side. Tonje står frem som den fantastiske ballfordeleren hun er, og i dag tar hun også godt vare på egne sjanser. Når situasjonen ser låst ut finner hun gjentatte ganger medspillere i gode posisjoner eller luker for seg selv. Moa er allerede nevnt. Hun står på som en dronning og styrer forsvaret med jernhånd. Stine står igjen en god kamp og gjør avgjørende redninger i sluttminuttene. Kantene våre setter sjansene og Ellen kjemper som en løvinne inne på streken.

Med disse to poengene ser det svært lyst ut med tanke på kvartfinale. Vi har alt i våre egne hender før siste kamp mot Bietigheim, som ikke har mulighet til å komme videre fra gruppen. Med poeng der er vi sikret avansement. Fortsatt er alt helt åpent, men poengene kan vise seg å bli helt avgjørende når det skal telles opp etter vår kamp i Tyskland 09.februar.