Seier mot Molde og utdeling av sølvet. – Storhamar

Seier mot Molde og utdeling av sølvet.

Storhamar var allerede før kampen sikret sølvmedalje i årets Rema 1000-liga. Det var selvfølgelig et sterkt ønske om å avslutte med seier i siste hjemmekamp mot Molde. De fikk med seg to poeng fra Hamar i fjor, og hadde med seg en sterk seier mot Byåsen fra søndag.

Etter en strålende kamp mot Vipers sist,der det aller meste gikk Storhamar sin vei, skulle det vise seg at dagen i dag ble tyngre. Vi ledet 1-0, men derfra overtok Molde ledelsen. Forsvaret slet forferdelig med distanseskuddene til Molde, og spesielt Matilde Rivas-Toft lekte seg i den første omgangen. Hun stoppet ikke før hun hadde scoret 7 mål.

Vi fikk smake vår egen medisin i form av at Molde brukte god tid med ballen, og spilte lange angrep. De gjorde nærmest ikke personlige feil og spilte meget tålmodig fremover i banen. Mistenkelig likt hvordan vi spilte mot Vipers.

Vi spilte oss relativt ofte til gode målsjanser, men satte ballen litt for sjelden i mål. I løpet av første omgang har vi sju klare sjanser fra seks meter som vi ikke greier å sette. Vi blir hele veien liggende opp mot fire mål bak, og til pause leder Molde 14-12.

Andre omgang begynner dessverre slik som første. Vi har noe bedre tak på distanseskuddene, men klarer ikke å snu kampbildet. Molde holder på ledelsen og er flere ganger oppe i en ny firemålsledelse. Vi gir imidlertid aldri opp selv om det lugger litt. Vi klarer å utligne til 19-19 etter ca 12 spilte minutter av andre omgang. Deretter ligger lagene helt jevnt. Molde går opp i ettmålsledelse, før vi utligner. Vi har flere sjanser til å komme opp i ledelsen, men det vil seg ikke.

Men, det er som kjent viktigst å lede når kampen er slutt, og det klarer vi nok en gang. Med få minutter igjen går vi opp i 27-26, og dette holder seg til det gjenstår ett minutt. Molde får et siste angrep sju mot seks. De spiller seg til en klar sjanse fra seks meter, men Tonje tar frem en kjemperedning og dermed får vi med oss to poeng. En sliteseier, men desto bedre følelse når sølvmedaljene skal deles ut.

Tonje gjør igjen en god kamp. Kommer på gjennombrudd og spiller opp andre i gode posisjoner. Spesielt Maja nyter godt av assistdronningen i ligaen, og kåres til vår beste spiller med sine 8 mål. Emilie fortsetter å briljere på kanten og bakerst står Tonje også en bra kamp til tross for at Molde scorer 14 av 26 mål fra distanse.

Jentene, trenerne og nærmeste støtteapparat mottar etter kampen sine velfortjente sølvmedaljer. Vi er stolte av å gjenta fjorårets prestasjon og har gjennomført en særdeles god sesong, det er en moral og treningsvilje i denne gjengen som er enestående.

Vi skal selvfølgelig ikke glemme årets siste kamp i Rema 1000-ligaen mot Byåsen borte. Deretter venter en litt lengre pause før sluttspillet starter. Vi ser virkelig frem mot sluttspill og har planer om å kjempe om seieren og Champions League-billett.