Seier i årets første kamp. – Storhamar

Seier i årets første kamp.

Vi tok i dag imot Oppsal til årets første kamp i Rema 1000 ligaen. Det har vært en lang pause fra tellende kamper, og det var derfor en viss spenning knyttet til hvordan treningsperioden skulle slå ut. Seiersrekken forblir ubrutt, men det var litt smårusk i maskineriet.

Kampen startet jevnt og Oppsal hadde ikke tenkt å gi noe ved dørene og gikk raskt opp i en 3-1 ledelse. Storhamar slet litt med å komme skikkelig i gang, men etter 10 minutter var stillingen utlignet. Derfra og ut omgangen holdt jentene fra Hamar vest seg foran med et par mål, men klarte aldri helt å riste av seg Oppsal. Vi satt med en følelse av at det manglet det siste lille både bakover og fremover. Lagene gikk til pause på 16-14 til Storhamar, noe Oppsal nok var mest fornøyd med.

Andre omgang startet noe bedre for Storhamar sin del. Med noen fine og raske scoringer kom vi oss opp i en firemålsledelse, men da vi trodde de var i ferd med å riste av seg motstanderen ble det gjort en del unødvendige feil som ga Oppsal muligheten til å klore seg fast og utligne stillingen igjen på 20-20.

En time-out fra Kenneth ga den nødvendige roen, og med litt mer gnist og evne til å være mer direkte i satsningene klarte jentene å tilrive seg initiativet igjen.

Guro finner ut hvor målet står og setter noen viktige scoringer mot slutten av kampen. De siste fem minuttene mister Oppsal litt konsentrasjon og vi får noen enkle kontringer. Dermed kan vi dra i land en relativt komfortabel 32-26 seier.

Det er mye godt spill fremover i banen og jentene spiller seg til mange gode muligheter. Med enda bedre presisjon og uttelling i avslutningene kan det bli meget bra. Vi sliter fortsatt litt i forsvar, der aggressiviteten synker litt utover i Oppsal sine angrep slik at de klarer å spille seg til endel gode sjanser og får skyte litt for ofte i upressede situasjoner.

Susanne gjør en fin figur ute på venstrekant, og i fravær av Kristin får hun nyttig erfaring med en hel toppseriekamp i beina. Hun setter noen gode avslutninger i etablert og viser at hun også har fart i beina i kontringsspillet.

Cassandra viser at hun har overblikket i orden, serverer noen herlige innspill og viderespill samtidig som hun også viser frem skuddarmen. Tonje har ikke glemt sine gjennombrudd i løpet av julen og Guro gir seg aldri til tross for en litt laber start.

Vi gleder oss til helgens European League og en meget spennende vårsesong videre.