Tung dag på jobben. – Storhamar

Tung dag på jobben.

Det var i dag klart for ny kamp mot Thüringer i European League. Det skulle vise seg å bli en svært tung dag på jobben for våre jenter. Vi scorer mer enn nok mål, og gjør som vanlig mange gode aksjoner fremover i banen, men det er fullstendig bekmørkt bakover. Svært få redninger og tildels puslete forsvarsspill gjør at målene dessverre renner inn. Vi kommer aldri opp i duellspillet og taper altfor mange situasjoner èn mot èn.

Det hele starter riktignok noe mer positivt enn i går, med god fart og avslutninger som går i mål i stedet for rett på keeper. Vi står relativt greit bakover og får også kontret inn noen mål. Etter halvspilt førsteomgang leder vi 11-7.

Derfra og inn til pause blir det derimot tyngre. Thüringer finner ut av vårt forsvar og spiller seg frem til gode muligheter stort sett overalt i banen. Venstreback Arwen Rühl og høyrekant Emma Ekenman Fernis dominerer stort, og gjør det vanskelig for våre jenter. Når forsvaret ikke sitter klarer heller ikke våre målvakter å komme seg godt inn i det hele. Kampbildet endres fullstendig de siste femten minuttene og vi går til pause på stillingen 18-15 til Thüringer.

Andre omgang starter med feilpasninger, enkle tekniske feil og dårlige avslutninger. Thüringer lar ikke muligheten gå fra seg og kobler et godt grep om det hele. Etter knapt fem spilte minutter leder de 24-17. Kampen bølger, som i går, litt frem og tilbake og vi øyner et håp idet vi knapper inn ledelsen til fire mål. Vi er dessverre ikke nøyaktige nok verken i angrepsspillet eller forsvarsspillet i denne perioden, og Thüringer klarer, i motsetning til i går, å unngå at Storhamar får skikkelig kontakt.

Mot slutten satser vi alt på å hente inn ledelsen, men det vil seg bare ikke. Vi klarer ikke tette igjen bakover og Thüringer vinner til slutt 41-36. Med dette reiser vi fra Tyskland med to poeng i bagasjen.

Nå reiser vi videre til Romania for nok en kamp i Europacupen, denne gangen mot Baia Mare. Vi legger denne opplevelsen bak oss, og ser fremover mot nye utfordringer.