Bilia i Norge

Grunnleggeren av det som i dag er Bilia Personbil AS, var John Erik Isberg. Han ble født i Sala i Sverige i 1889 og utvandret i tenårene til Norge. Her ble han tidlig sentral i den gryende bilbransjen som sjåfør og mekaniker for Christianias første drosjer og starten av bensinstasjonen på Majorstua i 1912. Etter hvert ble han Nordens ”fartskonge” med løpskarriere i bl.a. Bugatti på slutten av 1920-tallet og begynnelsen av 1930-årene. Gjennom motorsporten kom han i kontakt med Volvo, og fra 1933 fikk han forhandleravtale i Oslo.

Vi har vært Volvo-forhandler kontinuerlig siden Isberg overtok som Volvos representant for Oslo og deler av Østlandet, og vi var i mange år kjent som Isberg’s Personbil as. Siden har bedriften ekspandert både med antall ansatte, anlegg og bilmerker. I dag er vi eid av en av Europas største bilkjeder, Bilia AB, og det norske navnet er Bilia Personbil AS.

Bilia Personbil AS overtok Tronrud Bil i 2006, BilForum i 2008 og Stenshagen Bil Oslo og Kongsvinger i 2012. I desember 2014 solgte vi vår avdeling på Forus, og i januar 2015 overtok Bilia Personbil AS samtlige aksjer i Toyota Hell Bil AS og Toyota Horten Tønsberg AS. Fra 1. juli 2015 heter de to selskapene Toyota Bilia. I 2018 overtok Bilia Personbil AS samtlige aksjer i Bilsalongen AS, og ble med det autorisert forhandler av MINI. Furubakken Bilverksted ble endel av Bilia 1. januar 2019, og flyttet til Bilia på Høvik som nå heter Bilia Furubakken. 1. april 2019 overtok Bilia Personbil AS Jensen & Scheele Bil i Halden. Virksomheten drives i tre nærliggende lokasjoner; en komplett Volvo-forhandler, et skadeverksted og et bruktbilsenter med tilhørende serviceverksted.

Vi er lokalisert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold – Telemark, og Trøndelag.

Bilia er nå autorisert forhandler og verksted for BMW, MINI, Lexus, Volvo og Toyota.