Storhamar tok første stikk i kvartfinalen – Storhamar
Tonje Enkerud. Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar tok første stikk i kvartfinalen

Selv etter en litt rufsete dag på banen, klarte Storhamar å kjempe seg til seier i den første kvartfinalen i sluttspillet.

Tertnes startet kvartfinalekampen best, god hjulpet av målvakt Marie Davidsen. Storhamar-målvakten hadde derimot ikke dagen på andre siden av banen. Forsvaret sprikte og samhandlingen var dårlig. Det gjorde at Tertnes kom til enkle sjanser. Storhamar-trener Arne Senstad så seg nøt til å ta timeout etter 12 minutter. Da ledet Tertnes 8-6. Det gjorde ikke sakene noe bedre, sett med Storhamar-øyne. Bare fem minutter etter ledet Tertnes 13-9. Kampen jevnet seg ut i siste halvdel.  Storhamar knappet innpå med to mål før pause, først og fremst takket være Tonje Enkerud. Med smarte skudd holdt hun nærmest alene Storhamar inne i kampen.

I starten av andre omgang hadde Storhamar funnet fram et mer offensivt forsvar, og klarte å forstyrre Tertnes-angrepet langt mer. Framover var det fortsatt litt slurv, men Storhamar kjempet seg til ledelse 20-21 ni miutter ut i omgangen. Da tok Tertnes timeout. Kampen bølget fram og tilbake etter dette helt til Arne Senstad tok en ny timeout etter 16 minutter i  andre omgang. Da ledet Tertnes 24-23. Betina Riegelhuth misset på en del sjanser, men var ikke skuddredd, og satte også inn mange viktige mål i kampen. De siste minuttene bølget det også fram og tilbake. Med vel to minutter igjen var det Storhamar som var i ledelsen igjen på 27-28. Minuttet etter var de for første gang i kampen to mål foran. Tertnes reduserte og var bare ett mål bak 15 sekunder før slutt. Arne Senstad tok sin siste timeout for å sikre seieren.  Betina Riegelhuth dundret inn det siste målet og sikret Storhamar et forsprang på to mål før returkampen søndag.

Få med deg den avgjørende kvartfinalen i Boligpartner Arena søndag 29. april klokken 17.00. Kjøp billett i vår app. Elmontasje gir alle under 18 år gratis inngang. Husk å hente gratisbillett i appen.

Tertnes-Storhamar 28-30 (18-16)
1. kvartfinale sluttspillet Eliteserien håndball kvinner.

Haukelandshallen, onsdag 25. april 2018

Storhamars lag: Tone Wølner, Inga Presker 1 – Kamilla Sundmoen 3, Gabriella Juhasz 3, Malene Aambakk, Heidi Løke 3, Elise Skinnehaugen 2, Ellen Marie Folkvord, Hilde Egset, Tonje Enkerud 6, Mia Solberg Svele 1, Moa Amanda Fredriksson, Betina Riegelhuth 11, Aleksandra Zimny.

Toppscorer Tertnes: Celine Sivertsen 10.

Utvisninger: Storhamar 4×2 min, Tertnes 3x2min.

Dommere: Magnus Muri Nygren , Andreas Daviknes Borge

Storhamars beste: Tonje Enkerud

Tertnes beste: Vilde Ingeborg Johansen