Snappet ettertraktet kant foran nesa på rivaler: – Hun blir fort en publikumshit på Hamar – Storhamar
Processed with VSCO with kk1 preset

Snappet ettertraktet kant foran nesa på rivaler: – Hun blir fort en publikumshit på Hamar

Tysklandsproffen Tina Abdulla (24) har signert en toårskontrakt med Storhamar. – Det viser at Storhamar er en rimelig attraktiv klubb, og at noen ganger blir det umulige mulig, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

24 åringen som for tiden er proff i tyske Borussia Dortmund har skrevet toårskontrakt med Storhamar som gjelder fra 1. juni 2022.

SERIEMESTER: Tina Abdulla ble seriemester med Borussia Dortmund i fjor og spiller i Champions League i år.

Høyrekanten som er fra Bergen spilte fire år for Tertnes i Eliteserien før hun dro til Tyskland i fjor høst. Dortmund og Abdulla ble tyske seriemestere forrige sesong, og klubben spiller nå i Champions League. Flere danske klubber lå langflate etter Tina Abdulla, som ikke var i tvil da Storhamar kom på banen.

– Det virker veldig profesjonelt det som skjer i Storhamar, og de jobber virkelig hardt hver eneste dag. Denne reisen har jeg lyst til å være med på. Å kjempe om å bli nummer én i Norge høres veldig kult ut. For min del handler dette om egen utvikling og hvor jeg tror jeg vil utvikle meg mest. Storhamar er riktig når jeg skal ta mitt neste steg i karrieren. Det er der jeg vil få best mulig utvikling. Storhamar spiller kul og rask håndball – og det passer meg bra, sier Tina Abdulla, som har 30 juniorlandskamper for Norge og som er på rekruttlandslaget.

Abdulla spiller for samme klubb som Erling Braut Haaland.

– Men jeg har ikke sett noe til ham, sier Tina.

Slik beskriver hun seg som håndballspiller:

Jeg vil si jeg har bra tempo i spillet mitt. Jeg liker å ha det gøy på banen og synes det er gøy å juble. Og jeg liker å være mye involvert i spillet, sier Abdulla.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er meget fornøyd etter å ha fått signaturen til Abdulla. Kantspilleren var også ønsket av danske toppklubber.

– Vi har fått en spiller i stallen som har alt det vi er ute etter. Hun har vært innom yngre landslag, rekruttlandslaget og har en perfekt alder. Hun har et voldsomt potensial og er sulten på å slå seg inn på A-landslaget. Det er spillere i akkurat denne kategorien vi ønsker oss. Jeg synes det er stort at hun har valgt å komme til Norge igjen og til oss. Vi konkurrerte ut Dortmund og danske toppklubber. Vi i Storhamar og Tina skal jobbe sammen så begge parter når sine målsettinger, sier Gabrielsen.

UNDERHOLDNING I VENTE: Tina Abdulla er en hurtig og teknisk høyrekant som har mange strenger å spille på.

– Hun er en kantspiller som har et høyt potensial, og hun har en del morsomme skuddvarianter som jeg gleder meg til å utvikle videre med Tina. I tillegg er hun veldig utadvendt. Hun kan fort bli en publikumshit på Hamar. Som mennesketype er hun lik Anniken (Obaidli), sier Kenneth Gabrielsen.

Tina Abdulla er Storhamars andre signering på to uker. Aarhus-spilleren Line Ellertsen har skrevet en treårsavtale med Storhamar som gjelder fra neste sommer.

Nå har vi henta en spiller fra dansk toppliga og en fra en Champions League-klubb. Det viser at Storhamar er en rimelig attraktiv klubb som blir lagt godt merke til i Europa, sier Kenneth Gabrielsen.

I tillegg signerte sentrale Maja Jakobsen nylig en ny treårskontrakt med Storhamar. Hun vraket et lukrativt tilbud fra en tysk toppklubb og valgte å fortsette karrieren i Storhamar. Jeanett Kristiansen gjør sin Storhamar-debut etter jul, i tillegg var Kristin Venn tilbake på banen rett før VM-pausen.

FORSTERKNING: Jeanett Kristiansen er klar for å spille kamper etter jul, ifølge Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.