Heidi Løke vil ta Storhamar ut i Europa

Skrevet av Tore Svensrud

Heidi Løke har vunnet Champions League med både Larvik og Gyør. Nå skal hun bidra til at Storhamar igjen kan spille i Europa.

 

– Jeg vil ut i Europa sammen med Storhamar. Jeg har spilt Champions League i mange år og det er noe eget med det. Jeg gleder meg veldig over å spille i den norske eliteserien også, men det er ekstra gøy å få muligheten til å møte lag fra Europa. Det skaper jo ekstra interesse rundt laget, og det gir spillerne mer erfaring, sier Storhamars nye verdensstjerne.

Løke har fortsatt ambisjoner om å være nettopp det, en verdensstjerne.

(Se bilder av Løkes CL-triumfer nederst i saken)

– Jeg føler ikke jeg har gått ned et nivå ved å komme hjem til Norge. Når vi spiller på vårt beste, så har vi gode muligheter til å være blant de beste. Vi kan slå alle i Norge, men vi må stabilisere oss på et bedre nivå. Vi må holde de gode periodene lenger. Det handler om innstilling. Vi må være skjerpet, sier Løke.

 

– Slik man trener, spiller man

 

For å få muligheten til spill i Europa neste sesong, må Storhamar trolig være blant de fire beste i Norge denne sesongen. Løke kommer til Storhamar med store forventninger både til seg selv og laget.

– Jeg ser veldig mye bra i laget. Vi kan ikke ha en målsetting om å være midt på tabellen. Da blir vi ikke bedre. Jeg har ambisjoner på vegne av laget og meg selv. Jeg tror det blir bra. Jeg kom til Storhamar først på grunn av Arne og Lise, som har snakket varmt om både spillerne og folka rundt klubben. Det er viktig for meg. I tillegg liker jeg måten Storhamar spiller på, hurtig og underholdende håndball, sier hun.

Se Løkes første seriemål for Storhamar HER!

Strekspilleren i verdensklasse har en grunnleggende tanke på hvordan man skal nå toppen.

– Slik man trener, spiller man også i kamp. Derfor er det viktig at vi gir alt på hver eneste trening. Jentene må kreve det av hverandre hvis vi skal ha ambisjoner om medalje og spill i Europa. Innstilling er et nøkkelord. Uansett om vi møter et antatt dårligere lag må vi være like gira på å spille god håndball, sier Heidi Løke.

 

– Storhamar har det beste publikumet!

 

I Gyør betyr håndball alt for mange. Da klubben vant sin første Champions League-tittel i 2013 var det ville tilstander i byen.

– Det var stort å vinne med Larvik også, det var tross alt første gang et norsk lag vant, men feiringen i Ungarn kan ikke måle seg med noe. Vi ble kjørt i åpne biler i byen og det var stor fest på torget med tusenvis av folk. Det var helt vilt. Men hvis vi kom hjem uten seier ett år, var det helt stille. Det er enten eller, forteller håndballstjernen.

Hjemme i Norge er hun sikker på at hun har valgt klubben med det beste engasjementet. Hun gleder seg til å spille i Boligpartner Arena.

– Jeg merket den gode stemningen i Hamar da jeg spilte for Larvik. Storhamar har helt klart det beste publikumet i Norge!

 

– De kunne spilt hvor som helst i verden

 

Også trener Arne Senstad er klar på at klubben vil ut i Europa igjen.

– De årene vi spilte i Europa er de beste årene vi har hatt hittil. Det ga oss mye. Jeg merket at det gjorde noe med oss som gruppe og lag både mentalt og motivasjonsmessig. Det utvikler både spillere og klubb. Vi lærte utrolig mye av å spille mot gode lag som Mios, Leipzig og Buducnost. Vi må ut for å møte de beste. Vi går for det neste år. Det skaper engasjement. Det gjør det også lettere å knytte til seg spillere som Heidi Løke og Alma Hasanic Grizovic. De kunne jo spilt hvor som helst i verden, men har valgt å komme hit. Det er et viktig signal om at vi vil ut igjen, sier Senstad.

 

CL-seier 1: Med Larvik i 2011

CL-seier 2: Med Gyør i 2013

CL-seier 3: Med Gyør i 2014

CL-seier 4: Med Gyør i 2017