• Andrea Næss og Inga Presker

Lettbeint trønder klar for Storhamar

Skrevet av Tore Svensrud

Lise Binger har lagt håndballskoene på hylla. Nå er erstatteren klar. Andrea Næss (28) blir Storhamar Håndball Elites nye høyrekant.

 

Både Andrea Næss og målvakt Inga Presker (bildet) var på prøvespill på Hamar for to uker siden, og begge overbeviste trener Arne Senstad om at de er gode håndballspillere. Presker skrev under kontrakt forrige uke og nå har også Næss takket ja til Storhamar.

– Andrea imponerte da hun var på prøvespill! Hun er en lettbeint trønder med god spenst og avslutningsteknikk, sier Arne Senstad. Han bekrefter at troppen nå er komplett.

Andrea Næss er fra Trondheim, men hun har allerede et godt forhold til sin nye hjemby. Hennes mor er nemlig fra Hamar. Næss har spilt topphåndball for Glassverket, Flint Tønsberg, Ajax København, Sola og Selbu.

Dette sier Næss om overgangen til Storhamar:

– Jeg valgte Storhamar fordi jeg tror stallen er sterk nok til å være med å kjempe blant de beste neste sesong. Dette eventyret har jeg lyst å være med på, og jeg ser for meg å avslutte karrieren på Hamar hvor interessen og engasjementet rundt håndballen er sjeldent bra.

– Min håndballkarriere startet i Selbu før jeg flyttet til Sola og hadde noen fantastiske år der. Karrieren min har vært preget av en del langvarige skader, men jeg fikk med meg et opphold i Ajax København før jeg flyttet til Drammen og ble tatt under vingene til Geir Oustorp, som skal ha mye av takken for at jeg nå er på vei tilbake der jeg hører hjemme. Jeg ser veldig frem til å komme inn i Storhamarfamilien og utvikle meg videre under Arne og Eirik. Jeg gleder meg!